banner268

Şırnak Valisi Pehlivan,kan bağışı kampanyasına katıldı.

Yaptığı kan bağısı sonrası açıklamalarda bulunan Vali Pehlivan;
"Bugün Kızılay’a 16’ıncı kez kan bağışında bulunmanın mutluluğunu yaşadım. Bir hafta İl Merkezimiz bir hafta da Cizre ilçemiz olmak üzere iki haftadır Kızılay’ımız Şırnak İlimizde bulunuyor. Hem Cizre’de hem de Şırnak Merkez’de şu ana kadar 1300’ün üzerinde ünite kan toplandı. Buradan sonra Silopi ve İdil ilçelerimize gidecekler. Kızılay’ın her etkinliğinde kan bağışında bulunmanın önemini vurgulamaya çalışıyoruz. Kızılay’ımız bu konuda gerçekten çok güzel çalışmalar ortaya koyuyor ve kampanyalar düzenliyor. 


         
Biliyorsunuz ki Kızılay’ımızın faaliyet alanı geniş, hem ülkemizde hem de dünyada çok önemli hizmetler ortaya koyuyor. Kızılay yardıma muhtaç insanların, mazlumların her zaman ülkemiz adına yanında bulunan bir kuruluş. Ben bir Kızılay gönüllüsü olarak elimden geldiğince kan bağışında bulunmaya gayret ediyorum. Bu mutluluğu, sağlığı müsait olan herkesin yaşamasını tavsiye ediyorum. Bir ünite kan verdiğinizde en az üç kişiye deva oluyorsunuz. Beraberinde de Kızılay’ımızın çok güzel bir uygulaması var. Kan veren kişiler adına birer fidan dikiliyor. Az önce belirttiğim gibi ilimizde şu bir iki haftalık süre içerisinde 1300’ün üzerinde ünite kan verildi; Kızılay tarafından kan bağışında bulunan her bir vatandaşlarımız adına ağaç dikilecek. Bu hem çevreye katkı sağlamak anlamına geliyor hem de insanların yaşamına, sağlığına katkı sağlamak anlamına geliyor. Bu şekilde, birçok güzel amacı Kızılay’ımız ile birlikte çok şükür gerçekleştirme fırsatını elde ediyoruz.



Ben bu vesileyle kan veren Şırnaklı hemşehrilerimizden bu duyarlılığa ve hassasiyete devam etmelerini istirham ediyorum. Tırımız yarın da burada, kan bağışı kampanyası devam edecek. Sağlığı müsait olan bütün vatandaşlarımı davet ediyorum, kamu görevlilerimizi de aynı şekilde davet ediyorum. Gelsinler; bu duyguyu, mutluluğu yaşasınlar. Vatandaşlarımızın kendi sağlıkları için kan vermelerinin faydalı olduğunu biliyoruz. Bunu doktorlarımız da ifade ediyorlar. Dolayısıyla hem kendi sağlığımız için hem de kanın ulaşacağı kişilerin sağlığı için bu tür bağışlara riayet etmeliyiz ki çok şükür toplumumuz fazlasıyla riayet ediyor. Ben kendi adıma duyarlılık gösteren vatandaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. 
         
Şunu sözlerimi tamamlarken ifade etmek istiyorum ki bağış yapmanın çeşitli yolları vardır. Ayni ve nakdi bağış yapabilirsiniz. Bunların içerisinde, içinizden bir parçayı vermek anlamında size yüzde yüz ait olan kan bağışı gerçekten çok ayrı  bir önem ve değer taşıyor. Bu duyguyu yaşamayanlar varsa yaşasın diye, şahsen düzenli olarak kan vermeye çalışan birisi olarak, yaşamalarını tavsiye etmek istiyorum. Bu organizasyonları  gerçekleştiren Kızılay Genel Başkanlığımıza, Bölge Başkanlığımıza, İl Başkanlığımıza, burada çalışan, emek  sarf eden bütün Kızılay görevlilerine ve gönüllülerine bir kere daha şahsım ve Şırnak ilimiz adına teşekkür ediyorum. Bu kampanyaların  hayırlara, iyiliğe ve her şeyden önce sağlığa vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Açıklamalardan sonra Güney Anadolu Bölgesi Kan Merkezi Planlama Uzmanı Süleyman Koç tarafından, verdiği desteklerden dolayı Vali Pehlivan’a plaket takdiminde bulunuldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269