banner268

Erbaş, “Dünya, Müslümanlar söz konusu olduğunda Batı’nın ikiyüzlülüğünü gördü”

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İtalya’nın Venedik şehrindeki Eski Camii’nde düzenlenen “Yatsı Namazı Buluşması” programında gurbetçilerle bir araya geldi.

Venedik Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) tarafından yapılan programda namaz öncesi cemaate hitap eden Başkan Erbaş, “Cinleri ve insanları sadece bana ibadet etmeye uygun ve elverişli bir şekilde yarattım.” ayet-i kerimesini hatırlatarak, “Eğer hayatımızda ibadet olmazsa varlığımızın, yaşamamızın bir anlamı yok. Bizim hayatımızı ibadetlerimiz süslüyor, güzelleştiriyor.” dedi.

Başkan Erbaş, Müslümanların en çok önem verdiği konuların başında dürüstlüğün gelmesi gerektiğini belirterek, “Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de, ‘Emrolunduğun gibi dosdoğru ol.’ buyurmaktadır. Müslüman dosdoğru olur, yalan söylemez, haksızlık yapmaz, işini düzgün yapar.” diye konuştu.

“İslam’a bütün insanlık ulaşsa yeryüzünde haksızlıklar, katliamlar, soykırımlar olmaz”

Hümanizmin İslam’da aranması gerektiğini söyleyen Başkan Erbaş, “Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de, ‘Bir insanı kurtarmak bütün insanlığı kurtarmak gibidir. Bir insanı öldürmek bütün insanlığı öldürmek gibidir.’ buyurmaktadır. Bundan daha iyi bir hümanizm olur mu? İslam, insanlığa gönderilmiş en büyük nimettir, bu nimetin kıymetini bilelim. Bu nimete keşke bütün insanlık ulaşsa da yeryüzünde haksızlıklar, katliamlar, soykırımlar olmasa.” ifadelerini kullandı.

“Avrupa’nın ortasında Bosna’da yüz binlerce kişi katledildi”

Başkan Erbaş, Gazze konusuna ilişkin, şöyle konuştu:

“Gazze’deki soykırımı, katliamı görüyoruz yüreklerimiz sızlıyor. Bebekler, masumlar, kadınlar gözü dönmüş zalim işgalcinin bombardımanı altında can veriyor. Peki bugün var da dün yok muydu? 30 sene önce Bosna Hersek’te ne oldu? Kaç yüz bin kişi Avrupa’nın ortasında katledildi? Neredeyse hatırlamayan yoktur. Bosna’dan sonra doksanlı yıllarda Kosova’da, Balkanlar’ın göbeğinde bu kadar acımasız, dünyanın gözünün önünde… İşte bunun için diyoruz ki barış dini İslam’ın gönüllere ulaştırılması lazım.”

“İslam’ı çok güzel bir şekilde temsil etmemiz lazım”

Gazze’deki zulmün durması için çok çaba gösterdiklerini ifade eden Başkan Erbaş, “Zulüm ilelebet devam etmez, etmedi 2,5 - 3 sene sürdü. Bosna Hersek’te zulüm bitti ama Avrupa’nın, Batı’nın o iki yüzünü dünya görmüş oldu. Müslümanlar söz konusu olduğu zaman ikiyüzlülük yapmış olmalarını bu vesileyle dünya gördü. Bizlerin uyanık olması lazım. Dinimize sahip çıkmamız ve İslam’ı çok güzel bir şekilde temsil etmemiz lazım.” değerlendirmesinde bulundu.

“Müslümanlığı öyle yaşayalım ki gören insanlar İslam’a heves etsin”

Başkan Erbaş, Müslümanın sadece kendisinden değil İslam’dan da sorumlu olduğuna dikkati çekerek, “Peygamber Efendimiz (s.a.s.), Müslümanı nasıl tarif ediyorsa öyle yaşayalım ki bizi gören insanlar İslam’a heves etsin, İslam’dan uzaklaşmasın, tam tersine İslam’a yaklaşsın. Peygamberimiz (s.a.s.), ‘Müslüman, insanların elinden ve dilinden emin olduğu kimsedir.’ buyuruyor. Elimizden, dilimizden insanlar emin olsun. Bizden kendisine bir zarar gelmeyeceği konusunda emin olsun.” şeklinde konuştu.

Konuşmalarının ardından Başkan Erbaş, cemaate yatsı namazını kıldırdı ve Kur’an-ı Kerim okudu.

Anahtar Kelimeler:
DiyanetProf. Dr. Ali Erbaş
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269