banner262

Kırgızistan-Tacikistan sınırında gerginlik

Batken ve Leylek ilçelerinde meydana gelen çatışmalarda Kırgız tarafından toplam 134 kişi yaralandı.

28-29-30 Nisan tarihlerinde, Kırgızistanın Tacikistan sınırındaki Batken iline bağlı Ak-Say köyünde Ak-Suu Nehri üzerindeki ana su dağıtım noktası yakınlarında çıkan çatışmada Kırgız tarafından 13 kişi hayatını kaybettiğini Sağlık ve Sosyal Kalkınma Bakanlığı Azattyk radyosuna bildirdi. Ölenlerden biri 2008 yılında Leylek ilçesinde doğan bir kızdı. Vurulduğu için Batken’deki bir hastaneye götürülürken vefat etti.

Teşkilata göre toplam yaralı sayısı 134 kişi. Onların 25’ini özel uçakla Batken’den ülke başkenti Bişkek’e getirilip üç ayrı hastanelere kaldırıldı. İki hastanın durumu doktorlar tarafından ağır olarak değerlendirilmekte, geri kalanı orta ve tatmin edicidir.

Batken’de Kırgız-Tacik sınırındaki köylerden tahliye edilen kişilerin sayısı 20 bini aştı. Yerel makamlardan alınan istihbaratlar Batkendeki muhabirimiz tarafından 30 Nisan sabah 10: 30’da bildirildi.

Leylek ilçesi sınır bölgelerinden 13.5 bin kişi tahliye edildi. Batken ilçesinden 7.000 kişi Batken şehrine taşındı.

Tacik tarafında ise 10 kişi yaralandı, komşu ülkenin sınır muhafızları çatışmayı Kırgız tarafının başlattığını bildirdi.

Anahtar Kelimeler:
KırgızistanTacikistan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17