banner268

Şırnak'ta “CUDİ CUP” Tenis Turnuvası Düzenlenecek

Etkinlikte Başkan Durmuş ile bir süre tenis oynayan Vali Pehlivan, Şırnak İlimizde “Cudi Cup” adıyla düzenlenecek olan tenis turnuvasının müjdesini verdi.

 Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Pehlivan,

 “Bugün tenis sporu için bir araya geldik. Şüphesiz bütün spor branşları önemli, kıymetli, değerlidir. Bunlar içerisinde tenis sporu en kıymetli, en değerli spor dallarından birisidir. Tenis Federasyonu Başkanlığından İlimize ilk defa ziyaret gerçekleşiyor. Bugün bir araya gelmemizde Tenis Federasyonu Başkanımızın İlimizi ziyaret etmesinin büyük önemi var.

Türkiye’nin en genç iki ilinden biri olan Şırnak Vilayetimizde tenis sporuna gençlerimizin her geçen gün daha fazla ilgi göstermesi dolayısıyla, sporcularımızla değişik vesilelerle bir araya gelmesi suretiyle diğer spor dallarıyla birlikte gençlerimizin tenis sporunu yapmalarına teşvikte ve tanıtımda bulunmak, bulunan tesislerden yararlanmalarını sağlamak, varsa ihtiyaçlar, yeni tesisler yapılması, mevcut tesislerin geliştirilmesi hususunda da ileriye dönük planlar, programlar, projeler geliştirmek üzere bir adım atmak istedik. Şu anda Şırnak Üniversitemizin tesislerindeyiz. Ben de zaman buldukça tenis oynamaktayım. Aslında tenisi sadece boş zaman aktivitesi olarak da düşünmemek gerekir. Bana göre spor bir yaşam tarzıdır ve günü planlarken spora mümkün olduğunca zaman ayırmak gerekir. Az önce gençlerimizle beraberdik, onlara da Atalarımızın çok güzel bir sözünü ifade ettim; ‘Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.’ İnsanlar ne kadar dinçse ve ne kadar beslenmelerine, sporlarına dikkat ederlerse yapacakları işlerde başarı düzeyleri de artacaktır. Burada güzel tesislerimiz var, öncelikle bu tesislerin gençlerimiz, sporcularımız ve sporseverler tarafından daha fazla kullanılmasını, yararlanılmasını istiyoruz. Bunda da ailece elimizden geldiğince örnek teşkil etmeye gayret ediyoruz.

Bu vesileyle Sayın Başkanımızla Valiliğimizde toplantı yaptık ve ‘İlimizde nasıl aktiviteler gerçekleştirebiliriz?’ konusunda istişarelerde bulunduk. Şöyle bir fikir gelişti hemen; inşallah en yakın zamanda hazırlıklarını bugünden itibaren başlatmak üzere şu anda yamacında bulunduğumuz Cudi’nin adıyla ‘Cudi Cup’ turnuvası etkinliği yapmak üzere hemfikir olduk. Bugünden tezi yok hazırlıklarımızı başlatacağız ve yakın zamanda sizlere de duyurusunu yapacağız. Tenis alanında önemli bir farkındalık oluşturacağına inandığımız böyle bir turnuvayı da ‘Cudi Cup’ adı altında, Şırnak ilimizde de bir ilk teşkil edecek, onu da yapmayı planlıyoruz. İlk prensipte de mutabakatı sağladık diye ifade edebilirim. Sayın Başkanımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra irtibatımız daha da sıklaşacak. Şırnak’ta tenise gönül vermiş olan hem İl temsilciliğimiz bünyesinde hem de Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz bünyesinde arkadaşlarımız, sporcularımız, antrenörlerimiz var, onlara da ayrıca teşekkür ediyorum. İlimizde bu sporun gündemde tutulması ve daha geniş kitleler tarafından yapılır hale gelmesi hususunda katkıları, emekleri var. Başta Sayın Bakanımız olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığımıza buradan teşekkürlerimi sunuyorum. Özellikle bu yıl tesisleşme konusunda çok önemli adımlar atıldı. Her ilçemizde örneği var. Dün Uludere ilçemizdeydik, orada Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yatırımları hızlı bir şekilde devam ediyor, gerek yüzme havuzları, gerek Gençlik Merkezleri, gerekse diğer tesisler… Bu tesisler çoğaldıkça ve her şeyden önemlisi bu tesislerden her geçen gün daha fazla yararlanıldıkça, gençlerimizin hem kaynaşması hem de bireysel gelişmesi konusunda önemli ve güzel mesafeler alacağımıza inanıyorum.

Bugün burada bu etkinliğe ev sahipliği yapan, bu tesisleri sporcularımıza açan Sayın Rektörümüze de teşekkür ediyorum. Kendileriyle de geçen hafta ‘Genç Ofis’ protokolünü imzaladık. Bundan sonra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzle Üniversitemiz çok daha yakın işbirliği içerisinde spor faaliyetlerinin ön plana çıkması ve artması hususunda müşterek çalışmalar ortaya koyacaklar. Sağ olsun Belediye Başkanımız da yerel yönetim anlamında bu konuda desteklerini veriyorlar. Birçok konuda olduğu gibi bu konuda da el ele verdiğimiz sürece güzel mesafeler yol alacak. Burada kardeşlerimiz var, her şey onların çok daha güzel, çok daha uygun ortamlarda hem sporlarını yapmalarını hem kendilerini geliştirmelerini istiyoruz. Allah’a şükürler olsun ki İlimiz her geçen gün çok daha güvenli, çok daha huzurlu ve bu huzuru bu tür faaliyetlerle inşallah daha da süsleyeceği ve daha ileri noktalara taşıyacağız. Bu vesileyle huzurlarınızda tekrar Sayın Federasyon Başkanımıza teşekkür ediyorum. Ekibiyle beraber İlimize geldiler. Federasyon olarak tenis sporu konusundaki ilgilerini İlimizde hissettirdikleri için onlara ve siz değerli basın mensuplarımıza da bu faaliyetimize gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Sağ olunuz, var olunuz.” diye konuştu.

Başkan Yarka;

“Valimizin Cudi Cup müjdesini verdiği tören için toplanmış bulunmaktayız. Spor evrenseldir. İlimizde tenis, sahalarının bulunduğu ama pek ilginin olmadığı bir spor dalıydı. Sayın Valimizin Şırnak’a atanmasından sonra tüm dallarda olduğu gibi tenis dalını da öne çıkarmak için faaliyetlerde bulundu. Federasyon Başkanımız da bunu görür görmez İlimize teşrif etti ve Şırnak’ımızın yanında olduğunu gösterdi. Şırnak’ta yaşanan terör olaylarından dolayı gençlerimizin bu tür etkinliklere beklentisi hat safhadaydı. Huzur ortamı sağlandıktan, Belediye Başkanı olarak seçilmem ve Sayın Valimiz İlimize atandıktan sonra bu tür etkinlikler hız kazandı. Bu tür etkinliklerin devam etmesini diliyoruz. Sayın Valimizin de dediği gibi Gençlik ve Spor Bakanımızın İlimize ilgisi hat safhadadır. İl Merkezimizde de Gençlik Merkezimizin güçlendirilmesi ve semt sahalarının yapılanması konusunda maalesef pandemiden dolayı İlimizi ziyaret edemediler. Bu protokolü de inşallah İlimizi ziyaretlerinde halledeceğiz. Başta Sayın Valim olmak üzere bu tür etkinliklere katkılarından dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.         

Başkan Durmuş ise;

“Tenisin zengin sporu olmadığını, her yerde ve herkes tarafından oynanabileceğini iddia ettik. Şırnak Valimizin ve İl temsilcilerimizin daveti üzerine gelip Şırnak’ı gezip görme şansı elde ettik. Tenis sporunun her yerde oynanabilmesi için bir mücadelemiz var. Şunu gördük ki kısa süre önce türlü badireler atlatan Şırnak yapılaşma anlamında birçok şeyi tamamlamış. Tenis branşında federasyonumuzun her yerde, herkes tarafından tenis oynanabilmesi hedefi için Şırnak bulunmayı bir şans olarak görüyorum ki bugün burada Sayın Valimizle birlikte engelli sporcularımızla tenis oynama şansı elde ettik. Sayın Valim de güzel bir müjde verdi. ‘Cudi Cup’ adıyla gerek ulusal gerek uluslararası bir turnuva düzenleyeceğiz. Bu Türkiye’nin her yerinde, her noktasında tenis oynanabileceği iddiasıyla yola çıkmış bir federasyonun rüyası değil gerçekleştirdiği bir olayıdır. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın bizlere göstermiş olduğu hedefler, her gencimizin her sporu yetenekleri doğrultusunda yapabilmeleri, branşların gelişimi noktasındaki hedefi tenis özelinde burada yaşatacağız. Bu şansı görüyorum. Cudi Dağının eteklerinde muhteşem bir tenis kortunda tenis oynama şansı elde ettik. İnancımız olan gençlerimizin, çocuklarımızın kişisel, ruhsal, bedensel gelişimlerini destekleyen tenis sporunun Anadolu’nun en uç noktasından, sınırın benim dediği yerden Dünya’nın her noktasına seslenişini göreceğiz. Bugün burada olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Çok teşekkür ediyorum. Sizlerin de değerli katkılarınızla bu etkinliklerimizi devam ettireceğiz.” dedi.

         Şırnak Üniversitesi Kampüs Yerleşkesindeki etkinliğe Vali Pehlivan ile eşi Yıldız Pehlivan hanımefendi, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Al, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Selim Kapancı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Beytullah Birlik, Şırnak Tenis Spor Kulübü Başkanı Selma Özçınar, Antrenörler Mehmet Batak ve Hüseyin Buğa ve genç sporcular katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17