banner268

Siirt'te Murat Market Karantinaya Alındı

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu 24.05.2020 Tarih ve 2020/28 Sayılı Kararı

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu 24.05.2020 tarihinde saat 14:00’da Vali Ali Fuat ATİK  Başkanlığında toplanarak aşağıdaki kararlar alınmıştır.

ALINAN KARARLAR;

  1. Coronavirüs (Covid -19) salgınından  tüm vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını önlemek amacıyla Siirt Merkez Bahçelievler Mahallesi Musa ATİK Caddesi  No:1 adresinde hizmet veren MURAT MARKET adlı işletmenin çalışanlarının bir kısmında Covid -19  virüsünün tespit edilmesi ve müşteri sirkülasyonun yoğun olması nedeniyle 24.05.2020 tarihi itibariyle 7 (yedi) gün karantina uygulanmasına, bu sürede (elektrik arızası, su arızası ve doğal gaz arızası gibi ) mucbir durumlara müdahale etmek ve dezenfeksiyon işlemleri için asgari sayıda personelin markette girişine izin verilmesine,  kolluk ve sağlık ve ekiplerince kontrol altında tutulmasına karar verilmiştir.

Anahtar Kelimeler:
SiirtIl Umumi Hıfzısıhha
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Happy 4 yıl önce

Her yerde 14 günlük izalasyon yapılırken, neden murat markette 7 günlük karantina uygulanıyor.

Avatar
m.g 4 yıl önce

Bu çalışanın 2 gün önce vefat etmesi sonucu market calisanin en az 15 gün önce bu hastalığı kaptigi sonucu cikabilir. Bu market kadar, il hifzi sihha kurumuda sorumluludur. Bu market calisanlarindan 1 tanesi bile kaptigi anda market kapatilip karantinaya alinmaliydi. Cunku siirt ilinde neredeyse %50 si bu marketten alisveris yapiyor. Ayrica bayram oncesi yogunlugu da dikkate alirsak. Bu marketin bu ile ve devlete vermis oldugu zararlar onumuzdeki 15 gun icerisinde cikacaktir. Bu isin sorumlulari bir sekilde hesap vermeli. Koronaya kapilan kisilerin en azindan calistigi yerlere mudahele edilmeliydi. edilmedigine gore. Bircok kisinin ihmali soz konusudur. Saglik onemsizlestirilmistir birileri fazladan kazanacak diye. Bu apacik cinayete tesebbustur. Ailesi ile ilgili kayip verecekler bence dava acmali. Ben o marketten en son cuma gunu alisveris yaptim. kaparsam kendilerine dava acacagim. Bu isin sorumlulari derhal hesap vermeli. baska illerde 1 markette bile pozitif ciksa marketler kapaniyordu. Bu ilde de ayni durumlar uygulanir sandik. ancak yanilmisiz.

banner270

banner17