banner268

Pınarbaşı “Yüz yılın afetinde başarılı bir sınav verdik”

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Av. M. Faruk Pınarbaşı, Şanlıurfa’nın da içinde yer aldığı 11 ili etkileyen 6 Şubat 2023 tarihindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, her türlü dezenformasyona rağmen yüzyılın afetinde ülke ve millet olarak başarılı bir sınav verildiğinin altını çizdi.

Pınarbaşı, “14 milyon insanımızı etkileyen 6 Şubat depremlerinde 50 binin üzerinde insanımızı kaybettik, böyle bir acının ülkemizde ve dünyada bir daha yaşanmamasını diliyoruz” temennisiyle başladığı açıklamasında, depremin yaklaşık 350.000 km2  alanda, bir başka ifade ile Almanya'nın toplam yüzölçümü kadar bir bölgede hasara yol açtığına dikkati çekti.
 
Depremden  etkilenen  bölgenin genişliğine ve yıkımın büyüklüğüne rağmen devletin ve milletin imkanlarının tamamının deprem bölgesi için seferber edildiğine vurgu yapan Milletvekili Pınarbaşı,  şunları kaydetti:
 
“06.02.2023 günü, Türkiye saati ile 04:17'de merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan 7.7 büyüklüğünde ve saat 13:24’de merkez üssü Kahramanmaraş Elbistan olan 7.6 büyüklüğünde iki büyük yıkıcı deprem yaşadık. Depremlerde 50 binden fazla insanımızı kaybettik. 122 binden fazla insanımız yaralandı. Depremlerin ardından 45 binden fazla artçı sarsıntılar yaşadık.  
 
Depremin yanı sıra ulaşım altyapısındaki hasar, ağır kış koşulları, bölgedeki yoğun hareketlilik ve olumsuz hava şartlarıyla amansız bir mücadele verildi.  Sahadaki bu mücadelenin yanı sıra masada dezenformasyon ve manipülasyon ile mücadele edildi. Tüm bu olumsuzluklara rağmen milletimiz birbiriyle kenetlenerek başarılı bir sınav verirken, devletimiz de tüm imkanlarını halkı için seferber ederek kriz yönetiminden  aklının akıyla çıkmıştır.”
 
Her zor koşulda Türk milletinin ulusça kenetlenmeyi ve yardımlaşmayı dünyaya örnek olacak güzellikte başardığını, asrın felaketinin asrın birlikteliğini de aynı anda yaşattığını anlatan Milletvekili Pınarbaşı, şöyle devam etti:
 
“Devletimizin tüm birimleri, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde başarılı bir kriz yönetimi sergilemiştir. Büyük bir özveri ve  koordinasyon içerisinde depremin açtığı yaraların sarılması için büyük bir inanç ve kararlılıkla çalışıldı ve halen yaraların sarılmasına devam ediliyor.”

Pınarbaşı, açıklamasını, “Depremde yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Allah bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın” temennisiyle tamamladı.

Anahtar Kelimeler:
Ak Partişanlıurfa
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17