banner268

Cizre,Tarihi Kırmızı Medrese’de Restorasyon Çalışması devam ediyor.

Restorasyon çalışmaları kapsamında çatı kaplamasında, Kırmızı Medresenin bahçesinde temelleri bulunan bölmeler ile odalar eski yapıya uygun hale getirilecektir.  Deforme olan tuğlalar ve zemin döşemeleri değiştirilip orijinal haline getirilecektir. Restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla Cizre Belediyesince de Medresenin etrafında peyzaj çalışması yapılacaktır.


Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Davut SİNANOĞLU, Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğüne restorasyon çalışmasından dolayı teşekkür etti.  Belediyece Ulucami, Abdaliye Merdesesi ve diğer tarihi yapılarda da benzeri çalışmalar yapılacağını ifade eden SİNANOĞLU, bu eserlerimizin restorasyonu yapıldıktan sonra tanıtımı ve uluslararası tanınırlıkları ve korunmaları için de hazırlık yaptıklarını söyledi.


Kırmızı Medresede yapılan restorasyon çalışmaları Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile koordineli bir şekilde denetlenmektedir.

Anahtar Kelimeler:
CizreKırmızı Medrese
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269