banner268

Bitlis'te 52 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Bitlis Valiliği "Bitlis Valiliği İl Jandarma Komutanlığı Tanrıyar Jandarma Karakol Komutanlığınca gerçekleştirilen devriye esnasında, yapımı devam eden Bitlis-Diyarbakır karayolu üzerinde Baykan istikametinde ilerleyen ve Tanrıyar yol kontrol noktasına girmemek için bu yola girdiği değerlendirilen bir minibüs Jandarma ekiplerince durdurulmuştur. Durdurulan minibüste yapılan kontrolde; koltukları sökülmüş, içerisinde yurda yasa dışı yollardan girdiği tespit edilen 52 düzensiz göçmen (45 Afganistan, 6 Pakistan ve 1 Bangladeş) tespit edilmiş, 52 düzensiz göçmen ile bu göçmen sevkiyatındaki organizasyonun içerisinde bulunan Ö.K. isimli şüpheli yakalanmıştır.

Yakalanan düzensiz göçmenlere 6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununa muhalefet suçundan toplam 246.792 Türk lirası idari para cezası kesilmiştir. Düzensiz göçmenlere organizatörlük yapan Ö.K. isimli şüpheli çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanmıştır. Yakalanan 52 düzensiz göçmen işlemlerinin ardından Bitlis İl Göç idaresine teslim edilecektir.

 Güvenlik güçlerimiz bölge halkımızın da desteği ile asayiş, huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla ilimiz genelinde suç ve suçlularla mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir.

 Kamuoyuna saygıyla duyurulur. "

Anahtar Kelimeler:
GöçmenBitlis
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269