banner268

Bir Diyarbekir Beyefendisi Hacı Muzaffer Aksu!

İçişleri Eski Bakanımız Sayın Abdülkadir Aksu Beyefendinin muhterem babaları Merhum Hacı Muzaffer Aksu'yu rahmet ve minnetle anıyoruz. Mekânı cennet olsun.

Merhum Hacı Muzaffer Aksu Beyefendiyi, kendisiyle teşriki mesaide bulunmuş insanlardan sorduk.

Marangoz Hacı İzzet Bey:

Hacı Muzaffer Aksu ağabeyimiz, On Numara’nın (Risale-i Nur Dersanesi) kurucularındandı. Çok hoş ve muhterem bir insandı. Gayet merhametli bir insandı. Risale-i Nur hizmetine çok katkısı olmuştur. Hacı Kadri Mermutlu ağabeyle çok iyi arkadaştı. Çok güzel bir ahlaka sahipti. Abdülkadir Aksu gibi büyük ve kıymetli bir devlet adamını yetiştiren bir baba idi. O’nun sahip olduğu meziyetleri saymakla bitiremem. Mekânı cennet olsun, Resulullaha komşu olsun inşaallah…

Hacı Kenan Hamzaoğulları:

Hacı Muzaffer Aksu, çok mübarek, çok dindar bir insandı. Çok güzel, yumuşak bir ahlaka sahipti. Sakin ve çok hoş bir insandı. Çok misafir perver ve çok çömert bir insandı. İnsanlara bir şeyler ikram etmekten büyük keyif alırdı.  Ulu Cami’nin müdavimlerinden idi. Milli Nizam Partisinin kurucularındandı. Ben de o partide O’nunla siyaset yaptım. Gıpta edilecek düzeyde bir sabrı ve hoşgörüsü vardı. Bütün hayatı İslâm’a hizmetle geçti diyebilirim. Çok onurlu, haysiyetli ve namuslu bir insandı. Diyarbakır’da büyük kabul edilir, sözü ziyadesiyle dinlenirdi. Yaşantısıyla herkese örnek olan nadide bir insandı. Vefatıyla birlikte bütün bir şehir yasa boğuldu. Diyarbakır mühim bir büyüğünü kaybetti. Yer çok zor doldurulacak bir insandı. Dilerim mekânı cennet olur.

Anahtar Kelimeler:
Diyarbakır
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17