banner268

Batman 112 Acil Çağrı Merkezi" Hizmete Girdi

İçişleri Bakanlığınca tüm acil çağrıların tek numara ve merkezden karşılanarak sevk ve koordine edilmesi kapsamında 81 ilde "112 Acil Çağrı Merkezi" adı altında hayata geçirilen çalışmalardan biri olan Batman 112 Acil Çağrı Merkezi, Vali Hulusi ŞAHİN’in ilk çağrıyı yanıtlamasıyla hizmete girdi. 


Çağrı merkezine gelen ilk çağrı olan Binatlı köyünde anız yangınına yanıt veren Vali Şahin, vatandaşın çağrısını ilgili birimlere yönlendirdi. Daha sonra çağrı merkezinde incelemelerde bulunan Vali Şahin,  basın mensuplarına açıklamada bulundu. 


Batman’ın 48’inci il olarak 112 acil çağrı merkezini devreye alındığını ifade eden Vali Şahin,“Bugün itibariyle bizim ilk çağrıyı almamızla hizmet Batman’da başlıyor. Resmi açılışını ise Sayın Cumhurbaşkanımız ilerleyen tarihlerde yapacaktır. Biz şimdi devreye alıyoruz. 112 herkesin bildiği bir numara, 112 çevirdiğinizde tüm acil durumlarda kullanacağımız bir numara olacaktır. İlk etapta jandarma, orman ve itfaiye devrede hemen akabinde emniyet, sağlık ve AFAD devreye girecektir” dedi. 


İlk etapta Jandarma, İtfaiye ve Orman Müdürlüğü birimlerinin hizmet verdiği merkezde ilerleyen günlerde Sağlık, AFAD ve Emniyet personeli de vatandaşların çağrılarına yanıt vermeye başlayacak.  


Merkezin hizmet alınması sırasında;  İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Yusuf İzzet KARAMAN, İller İdaresi Daire Başkanı Tarık BAHADIR, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Kamil GÜLEN, İl Emniyet Müdür Vekili İsmail SOYSEVEN, İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir ÖZERE, AFAD Müdürü Fevzi BAKIR ve çağrı merkezinde görev yapan personel hazır bulundu.

Anahtar Kelimeler:
112Batman
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17