banner268

Bakan Karaismailoğlu Batman'da İncelemelerde Bulundu.

Bakan Karaismailoğlu'nu Beşiri ilçesinin İkiköprü beldesinde; Vali Hulusi ŞAHİN, AK Parti Batman Milletvekili Ziver ÖZDEMİR, Beşiri Kaymakamı Sinan AŞCI, İl Emniyet Müdürü Köroğlu KIRAÇ, İl Jandarma Komutanı Albay İsa ÇAKMAK, İl Genel Meclis Başkanı  Abdulvahap AKBAŞ, AK Parti İl Başkanı Akif GÜR, kamu kurum yöneticileri ile vatandaşlar karşıladı.


Bakan Karaismailoğlu; Hasankeyf İlçesinde Ulaştırma Yatırımları Hakkında Brifing aldı ve Yürütülen Projeleri Yerinde İnceledi


Batmanda'ki temasları kapsamında Hasankeyf ilçesine geçen Bakanımız ve beraberindekiler, ilçede devam eden yatırımlara ilişkin İlçe Kaymakamı Haluk KOÇ ve Karayolları Genel Müdüründen brifing aldı.


Daha sonra Hasankeyf-Gercüş karayolunun Üçyol köyü mevkiinde Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan bin 230 metre uzunluğundaki tünelde incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, tünel kaplama betonunun yapılması için hazırlanan kalıbın son vidasını işçilerle birlikte sıktı. 


İncelemeler sırasında Hasankey-2 Köprüsü üzerinde Batman ziyaretine ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan, Binlerce yıllık tarihiyle pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmış Hasankeyf’te hummalı bir çalışmanın olduğunu belirterek, "Bakanlık olarak gerekli denetimleri ve incelemeleri yapmak üzere burada bulunmaktayız. Ilısu Barajının yükselmesiyle meydana gelen ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak üzere bu ulaşım projelerimizi inceliyoruz. Üzerinde bulunduğumuz köprü Hasankeyf’inikinci köprüsü. Burası 1001 metre uzunluğunda. Bunun bir gerisinde Hasankeyf-1 köprüsü var, o da 465 metre uzunluğunda" dedi. 


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı; "Bakanlık olarak kentteki projelerle ilgili inceleme ve denetimleri de yaptık. Bir an önce devam eden projelerimizin bitmesi için her türlü çabayı, gayreti göstereceğiz. Batman için yatırımların planlamasını yapıp onların takiplerini yapacağız. Ülkemizin her bir noktasında hummalı bir çalışmamız var. Ülkemizin her noktası ayrı bir güzellikte, inşallah bu projeler bittiğinde Batman'da vatanını milletini seven gençlerimizin, vatandaşlarımızın vizyonları artacak, yaşam kaliteleri artacak. Bakanlık olarak bütün çabamız bu. İnşallah bundan sonra daha güzel projelerle Batmanlı kardeşlerimizin yaşam kalitesini artıran projelerle sizlerle birlikte olacağız" diye konuştu 


 İlçe ziyaretinin ardından Valiliği ziyaret eden Bakan, Vali Hulusi ŞAHİN’den İlimizde yürütülen hizmetlere ilişkin bilgi aldı. Ziyaret sırasında Vali Şahin, Sayın Bakanımızı İlimizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, kendilerine teşekkür etti.  

Valilik ziyaretinin ardından Bakan Valilik tarafından düzenlenen Yerel Yönetimler ve Sivil Toplum Kuruluşları Buluşmasına katıldı. 

Toplantıya, Vali Hulusi Şahin, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Garnizon Komutanı Hava Seyrüsefer Albay İhsan KAPLAN, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, AK Parti İl Başkanı Akif Gür, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve STK temsilcileri katıldı.

Toplantıda selamlama konuşması yapan Vali Şahin, Batman'ın altyapı ve ulaşım sorunlarının bizzat yerinde inceleyerek, çözüm sunan Bakana teşekkür ederek, İlimizde yürütülen projeler hakkında bilgi verdi. 

Daha sonra kısa bir konuşma yapan AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, ilimizde altyapı ve ulaşım alanında çok önemli projelerin gerçekleştirildiğini belirterek, yapılması düşünülen Sason-Muş ve Batman-Savur karayolu projelerinin İlimiz için hayati önem taşıdığını ifade etti. 

Bakan Karaismailoğlu;  “Yol Akarsu Gibidir, Geçtiği Yere Can Verir”
Katılımcılara hitap eden Bakan, Batmanlıların yüreğindeki sevgi rezervinin buradaki petrol yataklarından daha zengin olduğunu belirterek, “Batman medeniyetin mirasıdır. Mezopotamya’yı bereketli kılan Dicle ve Fırat’tır. Yol akarsu gibidir, geçtiği yere can verir. Batman’ın bereketine bereket katan, Dicle ve Fırat gibi yollar inşa ediyoruz. ” diye konuştu. 

Batman'da son 18 yılda 20 projenin tamamlandığının altını çizen Bakanımız Karaismailoğlu, sadece karayolu çalışmalarına 3 milyar lira yatırım yapıldığını belirterek,  Batman’da; 15 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunun 156 kilometreye çıkarıldığını ifade etti. 

Bakan; "Batman’ı; Diyarbakır, Mardin, Bitlis ve Muş’a bölünmüş yollarla bağladık. Bugün itibarıyla ise 5 projemiz devam ediyor. Devam eden bu 5 projenin toplam maliyeti ise 1 milyar 750 milyon liradır. Batman- Hasankeyf yolunu bölünmüş yol yapıyoruz. Halihazırda 37 dakika seyahat süresi, yol açıldığında 22 dakikaya düşecek. Batman-Hasankeyf-Gercüş- Midyat yolunu inşallah önümüzdeki yıl hizmete alacağız. 22 kilometresi Batman'da bulunan Kozluk-Baykan-11.Bölge Hududu Yolu, 28 kilometre uzunluğundaki Batman, Silvan, Kozluk Ayrım Yolu, Batman-Midyat Devlet Yolu ve Gercüş Köprülü Kavşağı'nın yapımı devam ediyor. Batman, Silvan, Kozluk Ayrım Yolu ve Batman-Midyat Devlet Yolu Gercüş- Kayapınar Kavşağı'nı bu yıl hizmete alıyoruz.

Türkiye'yi bir baştan bir başa şantiyeye çevirdik. Asırlardır çözülmemiş sorunları çözüyoruz. Bitmeyen projeleri tamamlıyoruz. Kalkınmaya büyük bir ivme kazandırıyoruz. Bunu, teröre rağmen başarıyoruz. Bunu, bu bölgelerimizi, 50 yıl geriye götürmek isteyen, kirli zihniyete rağmen yapacağız. İnşallah sizlerin desteğiyle daha da fazlasını yapmaya devam edeceğiz. Biz sizler için varız, geleceğimizi hep birlikte inşa etmek için hazırız. 

Yapmayı düşündüğümüz, Sason-Muş Yolu ve Batman-Savur yolu, şehir girişindeki duble yol, raybüs ve uçak seferleri ile ilgili çalışmalarımız devam edecek " diye konuştu.


 

Anahtar Kelimeler:
BatmanAdil Karaismailoğlu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269