banner268

“Tüm dünya artık Gazzelilerin yanında yer alıyor”

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Önder İmam Hatipliler Derneği tarafından organize edilen “Kılavuz Gemisi” projesi kapsamında İstanbul’dan Ankara’ya gelen 40 üniversite öğrencisini Başkanlıkta kabul etti.

Diyanet İşleri Başkanlığının en fazla önem verdiği alanların başında gençlik hizmetlerinin geldiğini belirten Başkan Erbaş, 2018 yılında Mevlid-i Nebi Haftası’nın konusunu “Peygamberimiz ve Gençlik” olarak belirlediklerini anımsatarak, o yıl gençlikle ilgili yurt içinde ve yurt dışında yüzlerce konferans, seminer düzenlediklerini ve milyonun üzerinde kitap, broşür basılıp dağıtıldığını söyledi.

Filistin’de yaşananlara ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Başkan Erbaş, geçtiğimiz günlerde Diyanet İşleri Başkanlığında sivil toplum kuruluşlarıyla (STK) Filistin konusunda bir toplantı yapıldığını ve bu toplantıda Filistin’e Destek Platformu’nu kurduklarını hatırlattı.

Peygamber Efendimizin (s.a.s.) “Bir kötülük gördüğünüz zaman elinizle düzeltiniz, elinizle düzeltemezseniz dilinizle düzeltin, buna da gücünüz yetmezse kalbinizle buğz ediniz” hadis-i şerifini aktaran Başkan Erbaş, Gazze’de yaşananların gündeme taşınarak dünyaya duyurulmasının önemine işaret etti.

Başkan Erbaş, “Ne kadar çok duyulursa İsrail o kadar sıkışır ve şu anda sıkışmış durumda. Tüm dünya artık Gazzelilerin yanında yer alıyor.” dedi.

“Bütün bilim dalları Allah’a dayanıyor”

Başkan Erbaş, İslam’da bilimler tasnif edilirken İslami ilimler, İslam dışı ilimler diye bir ayrım olmadığını, bütün bilim dallarının İslami ilim olduğunu dile getirerek, “İlahiyat ne kadar İslamiyse hukuk, tıp, psikoloji, astronomi, fizik ve kimya da o kadar İslamidir. Çünkü hepsinin neticesi Allah’a dayanıyor ve o çalıştığımız alanların hepsini Allah yarattı.” diye konuştu.

Misafirleriyle bir süre de sohbet eden Başkan Erbaş, kabulün ardından hatıra fotoğrafı çektirdi.

Anahtar Kelimeler:
Ali ErbaşiDiyanet
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269