banner268

Mardin Derik'te Şafak-130 Şehit GK Evren BAŞÇI Özel Birlik Operasyonu

Yapılan operasyon kapsamında; İçişleri Bakanlığı’mızın “Aranan Teröristler” listesinde turuncu kategoride bulunan sözde Fırat Eyalet sorumlusu Karker DEŞTİ kod adlı Servet Demir isimli BTÖ mensubu ile birlikte toplam (4) BTÖ mensubu etkisiz hale getirilmiştir.

 Operasyon sonrası yapılan arama tarama faaliyeti kapsamında;

          - 8 Adet AT-4 Roketatar,

          -3 Adet AK-47 Piyade Tüfeği

          -1 Adet M-16 Piyade Tüfeği

           -1 Adet Pulsar Marka Gece Görüş dürbünü,

          -1 Adet Ses Kayıt Cihazı ve Muhtelif Miktarda Yaşam Malzemesi ele geçirilmiştir.

          Ayrıca operasyon devamında BTÖ mensuplarına yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen işbirlikçi şahıslara yönelik icra edilen eş zamanlı operasyon neticesinde (6) şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

 Açıklamada "Vatandaşlarımızın da desteğiyle huzur ve güvenliğin sağlanması maksadıyla, ilimiz genelinde terörle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlerin kararlılıkla devam edeceği kamuoyuna saygı ile duyurulur."denildi.

Anahtar Kelimeler:
OperasyonMardinDerik
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17