banner268

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu Bitlis’te

Bitlis’e gelen Bakan Kasapoğlu’nu Bitlis Valiliği önünde Vali Oktay Çağatay, Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nail İlbey, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, İlçe Belediye Başkanları ve kurum amirleri karşıladı.

Bakan Kasapoğlu Valilik şeref defterini imzaladıktan sonra Vali Çağatay, AK Parti Bitlis Milletvekilleri Cemal Taşar ile Vahit Kiler ve Belediye Başkanlarıyla, Valilik Toplantı Salonunda toplantı düzenledi. Buradan cuma namazı için tarihi Bitlis Ulu Camii'ne geçti.

Cuma namazı sonrası Bitlis esnafını ziyaret ederek, esnaf ve vatandaşlarla bir dizi sohbet eden Bakan Kasapoğlu, vatandaşlara ve gençlere, kitap, futbol topu, basketbol topu ve satranç takımı hediye etti. Bitlis'in tescilli yemeği olan Büryan yiyerek esnaf ziyaretini sonlandırdı. Bitlis 8 Ağustos Stadını ziyaret ederek incelemelerde bulunan Bakan Kasapoğlu burada basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda,

"Bitlis hepimizin bildiği gibi genç ve dinamik nüfusa sahip müstesna vilayetlerimizden bir tanesidir. Bu doğrultuda tabii ki hem gençlik alanında hem spor alanında mükemmel bir potansiyeli ve zenginliği barındırıyor.  Bu noktada bizimde özellikle tüm branşlara hitap eden, hem tesisleşme çalışmalarımız hemde faaliyet çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu doğrultuda özellikle hem mevcut yatırımların hem bundan sonraki planlamalarımızı masaya yatırdık.

Halkımızın, kadınıyla erkeğiyle; genciyle yaşlısıyla spora erişimini her branşta destekliyoruz. Çünkü biz sporu birkaç branştan ibaret görmüyoruz. Atletizmiyle, futboluyla, basketboluyla, yüzmesiyle tüm Bitlis’e bu manada erişimi kolaylaştırma adına önemli yatırımlar yapıyoruz.

İnşallah kısa sürede bunları da Ankara’da imzalayacağız. Semt sahaları ile sadece futbol değil, basketbol, voleybol, tenis ve bununla birlikte yüzmedeki çalışmalarımız da özellikle devam edecek. Yüzme bilmeyen kalmasın kampanyasında Bitlislileri, özellikle gençler olmak üzere bu rakamı yukarılara taşıyacağız.

Tabi Bitlis’in tesisleşme noktasında örneğin bu staddayız, burası ile ilgili başka bir projemiz var. Stadımızı bir başka bölgeye taşıyoruz ve bununla birlikte bin 500 kişilik spor ve antrenman salonlarımızı Bitlise kazandıracağız. Hem Bitlis’te hemde ilçelerimizde butik gençlik merkezlerimizi kazandırıp gençlik merkezi olmayan İlçe bırakmayacağız. 

Gençlerimiz orada hem kendilerini geliştirecekler, hem eğlenecekler hemde spor yapma imkanı bulacaklar. Bütün bunlarla birlikte Bitlis’in kış sporları noktasında zenginliği malum. Özellikle görmüş olduğumuz bu güzel potansiyel, bunun hem spor turizmi açısından hemde kayak sporu açısından çok ciddi şekilde projelerle zenginleştirmemiz gerektiğini gösteriyor.

Bu manada da Bitlis çok kısa vadede spor turizmi destinasyonlarımızdan bir tanesi olacak. Bu anlamda Sayın Valimize, milletvekillerimize, belediye başkanımıza ve tüm bürokrasimize teşekkür ediyorum. İnşallah spordaki çıtayı tüm ülkemizde yukarılara taşıdığımız gibi Bitliste de taşıyarak bu anlamda öncü illerden biri yapacağız." Dedi.

Bakan Kasapoğlu, Bitlis'te milli atlet Saffet Elkatmış'ı Yumurtatepe Mahallesi'ndeki evinde ziyaret ettikten sonra Bitlis Belediyesi ve AK Parti İl Başkanlığına ziyaretler gerçekleştirdi.

Daha sonra Tatvan ilçesine giden Kasapoğlu, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünü ziyaret ederek sporcularla sohbet etti. Tatvan Gençlik Merkezi'nde de gençlerle bir araya gelen Bakan Kasapoğlu, çarşı merkezinde iş yerlerini ziyaret etti, esnafın sorunlarını dinledi.

Kasapoğlu, kentteki bir kafede Tatvan Belediyesi Gençlik Meclisi üyeleriyle buluştuktan sonra milli sporcu Nurcihan Ekinci'ye evinde ziyarette bulundu.

Ziyaretlerde Vali Oktay Çağatay, AK Parti Bitlis Milletvekilleri Vahit Kiler ve Cemal Taşar ile Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay da yer aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269