banner268

“Gazze’de yaşananlar tahammül sınırlarını aşmıştır”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen İlim Yayma Vakfı Genel Kurulu’na katılarak bir konuşma yaptı.

İslam dünyası olarak bir Ramazan-ı Şerifi daha karşılamaya hazırlandıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, mübarek Ramazan ayının tüm İslam âlemi ve Türk milleti için şimdiden hayırlara vesile olmasını diledi.

“Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu da cehennem ateşinden kurtuluş olan bu mübarek ayı, hep birlikte en güzel şekilde idrak etmeye çalışacağız” sözleriyle devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ancak Ramazan ayını başta Gazze olmak üzere gönül coğrafyamızın pek çok bölgesinde ciddi insani dramların yaşandığı bir dönemde karşılıyoruz. Özellikle 7 Ekim’den beri Gazze’de yaşananlar, artık tahammül sınırlarını aşmıştır” dedi.

“GAZZE’DEKİ İNSANLIK SUÇLARIYLA GÜNÜMÜZÜN NAZİLERİ OLARAK İSİMLERİNİ CANİLERİNİN YANINA EKLETTİLER”

Bir terör devleti olan İsrail’in, batılı güçlerin sınırsız askerî ve diplomatik desteğini arkasına alarak, Filistinlilere yönelik tam anlamıyla bir soykırım politikası uygulamakta olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugüne kadar İsrail’in doğrudan sivilleri hedef alan saldırıları sonucunda 32 binden fazla Filistinlinin şehit olduğuna, 72 bin Filistinlinin ise yaralandığına dikkat çekti.

Yaklaşık 2 milyon insanın da evlerini terk etmek zorunda bırakıldığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Camiler, üniversiteler, okullar ve sivil yerleşim yerleri harabeye döndü. Gıda almak için sıra bekleyen masumların dahi öldürüldüğü bir barbarlıkla karşı karşıyayız. Kur’an-ı Kerim’de tarif edilen ‘esfel-i safilînin’ canlı örneklerini, bugün Gazzeli kardeşlerimize bomba yağdıran alçaklarda birebir görüyoruz. Öyle manzaralara şahit olduk ki, içinde en küçük bir insanlık kırıntısı olan birisinin, uluslararası hukuka asgari düzeyde de saygı gösteren bir devletin bunları yapabilmesi mümkün değildir. Netanyahu ve gözünü kin bürümüş yönetimi; Gazze’de işledikleri insanlık suçlarıyla ‘günümüzün Nazileri’ olarak isimlerini Hitler’in, Mussolini’nin, Stalin’in, Pol Pot’un, Franko’nun ve diğer modern dönem canilerinin yanına ekletmişlerdir.”

İnsanlığın vicdanında zaten mahkûm olan katliamcıların, uluslararası hukuk önünde de hesap vermeleri için gerekeni yaptıklarını ve yapacaklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “7 Ekim’den bu yana süresi itibariyle geçen 155 günde gerçekten yüreklerimizi dağlayan, içimizi parçalayan, bir insan olarak yüzümüzü kızartan utanç verici pek çok hadiseyle karşılaştık” dedi.

“İSLAM ÂLEMİ, FİLİSTİN HALKINA, KARDEŞLİK GÖREVİNİ TAM MANASIYLA YERİNE GETİREMEDİ”

Her şeyden önce uluslararası kurumların, insan hakları örgütlerinin ve basın kuruluşlarının, söz konusu İsrail olunca, nasıl hiçbir işe yaramadıklarını hep birlikte gördükleri söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mesele Filistinli çocukların, kadınların, masum sivillerin yaşam hakkı olunca, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin nasıl sadece bir kâğıt parçasına dönüştüğüne hep beraber şahitlik ettik” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları kaydetti: “Yine bu süreç bize İslam dünyasının özellikle ortak hareket etme, İsrail ve destekçileri üzerinde sonuç alıcı baskı kurma, zulmü ve katliamı engelleme noktasında halen çok önemli eksiklerinin bulunduğunu göstermiştir. Yaklaşık 2 milyar nüfuslu İslam âlemi, Filistin halkına, kardeşlik görevini, maalesef, tam manasıyla yerine getiremedi. Elbette, çok uğraşıldı, gayret gösterildi, diplomatik açıdan çaba harcandı. Ama Gazze’deki masum çocukların ya açlıktan ölmesine ya da kurşunlarla ve üzerlerine atılan bombalarla katledilmesine mani olunamadı.”

Anahtar Kelimeler:
Cumhurbaşkanı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269