banner268

Bitlis Merkez Kırsalında Teröristlerce Araziye Gizlenmiş Yaşam Malzemesi Ele Geçirildi

Bitlis Valiliği İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde alınan duyum üzerine; Bitlis İli Merkez İlçesi Üçdirek, Yukarıkılavuz, Aşağıkılavuz, Akşar, Çevrecik, Trasor, Pasagor, Hoçinik, Düztepe ve Balga Köyü kırsalında BTÖ mensuplarınca araziye gizlenmiş yaşam malzemesi ve patlayıcı olduğu bilgisi alınmıştır.

Bitlis İl Jandarma Komutanlığınca 07 Şubat 2021 tarihi itibariyle BTÖ mensuplarını bulmak, etkisiz hale getirmek, kullanmış oldukları sığınak, barınak ve depoları imha etmek maksadıyla “Eren-6 Şehit J.Uzm.Onb. Halil ATEŞ 2021-06 operasyonu başlatılmıştır.

Operasyon kapsamında; 07 Şubat 2021 günü Merkez İlçesi sorumluluk bölgesinde;

  • 1 Adet sığınak,
  • 2 Adet avcıboy çukuru,
  • 2 Adet kürek,
  • 2 Adet kova,
  • 1 Adet çaydanlık ele geçirilmiştir.

Ele geçirilen malzemeler Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı alınarak yerinde imha edilmiştir.

Sığınak ve avcı boy çukurları ise kullanılmaz hale getirilmiştir.

Güvenlik güçlerimiz, bölge halkımızın da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde operasyonlarını arttırarak, terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdürecektir.

Anahtar Kelimeler:
Bitlis
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269