banner268

Saadet Partisi adayları seçimi değerlendirdi

Şanlıurfa'da son 45 gündür seçim çalışmaları yürüten ve halkın sevgisiyle karşılaşan Sabahattin Cevheri toplantıda yaptığı konuşmada; "Bir mahalli seçim, hep söyledim siyasi değil mahalli bir seçim bir şirketin başına genel müdür atanacaktır, sizlere hizmet edebilme adına gereğini yapacaktır diye düşündüm ve demokratik hakkımı kullanarak bende aday adayı oldum. Bu süreç içerisinde ilçe ve merkezde yapmış olduğum esnaf gezilerinde hepsine çok çok teşekkür ediyorum. Büyük bir ilgi ve alaka gösterilmiştir. Ben Sabahattin Cevheri olarak, bir Urfalı olarak üzerime düşeni yaptığıma inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Seçim süresi boyunca Cevheri ailesine atılan iftiraları da değerlendiren Cevheri; "Tabi parantez içerisinde söyleyeyim kendini bilmez af edersiniz, basit düşünenlerin yapmış olduğu açıklamalar var. Cevheri ailesini hiçbir zaman terör ile düşünemiyorum. Çok önemli bir seçimdi. Şöyle ki eski meclis başkanları, milletvekillerimiz, bakanlarımız 80'den sonra çek senet mafyacılığı yapıp, baba adı altında buralarda dolaşan, Şırnaklı aşiretler, ama çok şükür kazasız belasız bir seçim oldu" sözlerini sarf etti.

Gerçekleşen 31 Mart yerel seçimler sonrasında Sabahattin Cevheri, kazanan aday Zeynel Abidin Beyazgül'e başarı diledi.

Toplantıda konuşan Cevheri şu sözlere yer verdi;

"Burada en önemli olan şey tabi ki halkın demokratik olarak hizmet edeceği insanı seçmesi, buda Urfa için gerçekleşti. Toplumlar layık olduğu noktada ve layık olduğu kişiler tarafından yönetilir. Arkadaşımız layık görüldü. Şimdiden başarılar dilerim Sayın Beyazgül'e. İnşallah başarılı olur hizmet etmeye devam eder. 16 yıldır hizmet edildiği gibi daha büyük hizmetler yapılır. Uzun yıllardır siyasetin içerisindeyim aile büyüğümüz Sayın Cevheri bakanlık döneminde geldiği zaman, valinin önünde Türkiye Cumhuriyetinin Valisi, Emniyeti, Jandarması karşısında her zaman saygıyla önünü ilikler ve kesinlikle hiç bir zaman siyasete alet etmezdi. Çok şükür şuanda sayın valimizde, emniyet müdürümüzde, sayın jandarma alay komutanımız da, sadece ve sadece tüm çalışmaları çok sağlıklı bir seçim geçsin diye Türkiye Cumhuriyeti'ne, Türkiye Devletine yakışır bir devlet adamlığı gösterdiler. Hiç çalışmadılar, kimseyi etki altına almadılar, köyleri dolaşmadılar. Çok huzurlu, güvenli bir seçim olması için mücadele ettiler. Buradan tüm Urfa halkına sayın valime, emniyet müdürüme, jandarma alay komutanıma çok çok teşekkür ediyorum. Kısmet olmadı hayırlısı olsun. Önemli olan Urfa ve Urfa'da yaşayan insanlar. 2 milyon nüfusumuz var inşallah eşit bir şekilde hizmet edilir. Tüm Şanlıurfa'ya çok çok teşekkürlerimi sunuyorum."

Yapılan 31 Mart seçimleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi Karaköprü Belediye Başkan Adayı Essum Saatçi Aslan; "Şuan seçim sonuçlarında gördüğüm kadarıyla Karaköprü özelinde konuşursam, Karaköprü'de yaşayan vatandaşlarımızın yüzde 40'ı bize inanmış ve Karaköprü'de bir değişim olması gerektiğini söylemiştir. Bu yüzde 40 içerisinde her partiden, her görüşten, her ırktan, her inançtan insanların oyu vardı. Sizler aracılığıyla bizlere bu süreçte gönülden destek veren, bizimle beraber hareket eden, kapılarını, gönüllerini bize açan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Seçim çalışması kapsamında zamanın çok dar olduğunu belirten ve bu nedenle çoğu insana ulaşamadığını belirten Essum Aslan, ulaşamadığı vatandaşları da unutmadı. Tüm Karaköprü ve Şanlıurfa halkına teşekkürlerini sunan Aslan şu ifadelere yer verdi;

"Seçim değerlendirmesi yaptığımızda Karaköprü Merkez'de yaşayan vatandaşlarımızın neredeyse iki kişisinden biri bize oy vermiş durumda. Kırsal olarak değerlendirdiğimizde ise kırsal seçmenimizin 4 kişiden 1'inin bize oy verdiğini görmüş bulunmaktayız. Tabi bu seçim değerlendirmelerini yaparken şunları da düşünmek gerekiyor. Biz çok kısa bir süre içerisinde çok hızlı bir çalışma yapmaya çalıştık. Yani 40 gün gibi bir süremiz vardı ve bu sürede sadece Karaköprü için yola çıktık. Zamanımız çok dardı ve yetişmek istediğimiz birçok yere zamanın kısıtlı olmasından dolayı yetişemedik. Bu sebepten dolayı yetişemediğimiz her yerde yaşayan tüm vatandaşlarımıza da belki alınmış olanlar vardı gidemediğimiz için özür diliyorum ve teşekkürlerimi sunuyorum."

Karaköprü ve Şanlıurfa'nın çıkarları doğrultusunda çalışmalarına devam edeceğini belirten Aslan; "Sayın Cevheri'nin açıkladığı gibi masanın bu tarafında oturan 4 kişinin, bu memleketin tek bir taşına, bir karış toprağına zarar vermesi söz konusu bile değildir. Dolayısıyla seçim sürecinin tamamının bir beka söylemi üzerinden gitmesi maalesef hizmet ve proje konuşulmasını engellemiştir. Bu bizi üzen taraf çünkü Urfa gerçekten değişime, yeniliğe ve Türkiye genelinde tanıtıma ihtiyacı olan çok özel bir şehir. Urfa hiç kimsenin siyasi emelleri için gölgede bırakılacak bir şehir değil. Bu süreçte ulusal kanallarda da dile getirdiğim gibi buradan tekrardan söylüyorum. Ben şuanda kendimi Karaköprü'de yaşayan yüzde 40 seçmenimin sözcüsü olarak görüyorum. Bundan sonra da onların sıkıntıları, sorunları için elimden gelen mücadeleyi vereceğime söz veriyorum. Bu sürecin tamamlanmasıyla birlikte Urfa'nın özellikle Göbeklitepe ve diğer tarihi kültür miraslarıyla ilgili tüm dinamikleriyle, siyasi aktörleriyle, belediye başkanlarıyla, milletvekilleriyle herkesin Urfa'ya sahip çıkması gerekmektedir. Benim özel istirhamımdır. Bu şehir hak ettiği yere gelmesi için çabayı hak eden bir şehirdir. Bundan sonraki süreçte sizler de, bizler de Urfa'nın hak ettiği yere gelebilmesi için mücadelemizi asla bırakmayalım" ifadelerini kullandı.

Seçim çalışmaları kapsamında rakip adayların ve AK Parti'nin özellikle Şanlıurfa'da beka söylemiyle seçim çalışması yürüttüğünü belirten Essum Saatçi Aslan; "Tabi bu seçim süreci bir beka söylemi üzerinden gitti. Tabi şu da çok önemli görüyoruz ki İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin, Antalya gibi şehirlerde muhalefet partisi seçimi kazanmıştır. Bu durumda çok merak ettiğim bir bekleyiş içerisindeyim, bu şehirlerde herhangi bir beka sorunu olacak mı diye lütfen bunu da takip edelim. Bu bir mahalli idari seçimiydi. Bir belediye başkanının temizlik işçisi ve personeli dışında bir gücü de yoktur. Onun amacı şehri tanıtmak ve hizmet etmektir. Biz bunu 40 günde maalesef çok fazla anlatamadık. İnşallah bundan sonraki süreçte hep beraber, Urfa'nın değişimi özellikle Mahalli idareler seçiminin ne olduğu, genel seçimin ne olduğunu anlatmaya devam edeceğim. Kendime bunu bir borç biliyorum, çünkü kısa sürede anlatamadık. Tekrar başa dönerek şunu söylüyorum, Karaköprü'de yaşayıp gönlünü, kapısını bize açan, helal hoş olsun diye oy veren, anasının ak sütü gibi helal oylarını bize teslim eden, hatta bize oy vermeyen, bu anlamda bize destek vermeyen tüm Karaköprülülere teşekkür ediyorum. Bu seçimin galibi gönül oldu, bize inananlar oldu" diyerek sözlerini noktaladı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269