banner268

Mardin, Erin'le yeni bir sayfa açmak istiyor.

Mardin'e yönelik analiz;

900 bine yakın nüfusu ve 550 bin seçmeni ile Mardin son yılların başta turizm olmak üzere tarım ve sanayide devleşerek kabuğunu kırmak isteyen önemli bir şehrimiz.

Çok değil bundan 10-15 yıl öncesinde kimsenin gelmek istemediği, adı geçince sürgünle anılan Mardin'imiz; şimdilerde Güneydoğu turizm rotasının olmazsa olmazı, tarih ve kültür denilince akla ilk gelen adresleri arasında yer alıyor.

Mardin'in güzelliğini ve özelliğini saymakla bitiremeyiz; şimdi biz gelelim bu güzide şehrimizin yakın siyasetine.

"Mardin kabuğunu kırıyor" dedik.

Özellikle Mardin'imizin bu günlerdeki atmosferine bakarsak değişimin artık siyasette de halk nezdinde değişmek istediğini hemen görebiliyoruz. 31 Mart seçimleri için AK Parti'nin bölgenin sevilen ve sayılan siması Abdullah Erin'i göstermesinin ardından, özellikle DEM Parti'de bir panik havası yaşandığını görüyoruz.

2014 ve 2019 seçimlerinde başarı elde eden ancak geçtiğimiz aylarda "siyaseti bıraktım" diyen Ahmet Türk, partsinin yoğun ikna çalışmaları sonucu tekrardan aday oldu. Ama tabanda giderek karşılığını kaybeden DEM Parti, yaklaşan yerel seçimler için sözde kemik yapısına güvenerek özellikle ilçelerde atama ile aday göstermeye kalkınca büyük tepki çekti. Bu tepkileri önceki gün Nusaybin, Derik ve Mazıdağı için ön seçimleri kazanan ancak aday gösterilmeyecek isimlerin destekçilerinin DEM Parti İl Binasına gelerek gösterdikleri tepkilerden de anlayabiliyoruz.

Destekçileri falan da bir kenara bırakalım, sonuçta adı üstünde destekçi; biz gelelim güzel Mardin'in kadirşinas halkına. Onlar da değişimi istiyor ve değişim için Abdullah Erin'den yana destek veriyor.

Bütünleştirici bir siyasetle, bir haftadan bu yana verdiği seçim startında Erin'i hep halkın içinde görüyoruz.

Valilik yaptığı illerde de hep aynı tabloyu çizen Erin, gittiği her yerde sevgi ile karşılanıyor.

Yine başta dediğimiz gibi "kabuğunu kırmak isteyen Mardin" bir başka sarılıyor Erin'e. Bir bakıyorsunuz Mardin çarşısında Kürtçe, Arapça dilayog kuruyor, bir bakıyorsunuz gelen turistlerle ingilizce konuşuyor. Ufku geniş, Mardin için gelecek hayal ediyor Erin.

Mardinli de bundan son derece umutlu ve istekli. Sonra bir bakıyorsunuz, İYİ Parti milletvekili adayı AK çatı altında birleşiyor,

"Buradayız, hepimiz umutluyuz" diyor. Partilisi hiç olmadığı kadar çalışkan ve inançlı; "Mardin bu kez doğru tercihi yapacak" diyor.

İl Başkanı Vahap Alma bir an olsun ayrılmıyor Erin'in yanından. Şimdiden SKM'de sabahlıyor Orhan ağabey.

Özetle; Mardin, Erin'le yeni bir sayfa açmak istiyor. Güzel ve kalkınan bir Mardin için.

Anahtar Kelimeler:
MardinAbdullah Erin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17