banner268

Cevheri ‘bin yıl geçse unutmayacağız,unutturmayacağız’

28 Şubat sürecinin 24. yıl dönümünde Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali CEVHERİ’nin Basın Açıklaması 

Tarihimize ‘Post Modern Darbe’ adıyla kara bir leke olarak geçen ve uygulayıcıları açısından ‘bin yıllık süreç’ olarak tarif edilen ‘karanlık ve antidemokratik dönem’ aslında ‘İstiklal Marşımızda’ yerini bulan iman ve istiklalimize karşı post modern bir kalkışma olarak kendisini göstermiştir.

Kendilerine silahsız kuvvetler adını veren bu güruh, Sincan’da tankları yürüterek güya ‘ülkeye ve demokrasiye balans ayarı’ yaptıklarını iddia etmiş ve memleketi talan etmenin yollarını aramışlardır. Ülkeyi kendi bakış açılarına göre kamplara bölerek insanlara karşı, adil ve eşitlikçi olması gereken devletin, tam aksine, ayrımcı, dışlayıcı ve özgürlükleri kısıtlayıcı tavır takınmasını istemişlerdir. Bu demokrasi karşıtları, demokrasi ve özgürlükleri korumak için çalışıyoruz diyerek; demokrasiye, özgürlüklere, insan haklarına karşı eylemler içinde olmuşlar, seçim ile işbaşına gelmiş, TBMM’den güvenoyu almış, meşru hükümeti yıkmak adına her yolu denemiş ve maalesef entrikalar neticesinde hükümet istifa etmek zorunda bırakılmıştır.  

28 Şubatçılar, kadınlar ile ilgili olarak da özel çalışma alanları oluşturmuş ve kadınlara karşı hem ayrımcı hem de şiddet uygulamaktan çekinmemişlerdir. Bu zihniyetin en orijinal buluşu, üniversite kapılarına kurdukları ‘ikna odaları’ olmuştur. Bu odalara giren birçok genç kızımız çok ağır psikolojik şiddete maruz bırakılmıştır.   

Binyıl süreceği iddia edilen ‘28 Şubat Süreci’ milletin iradesine çarparak savrulmuş, askeri kanadından gelenlerin yargılanması ile milletimizin yüreğine su serpmiştir. Bin yıl sürecek denilen ‘28 Şubat Süreci’ tarihin karanlıklarına gömülmüş olup, üzerinden 24 yıl geçtikten sonra bugünden, o günlere baktığımızda; demokrasimiz açısından ‘soğuk, acı ve gözyaşı dolu günler’ olarak hatırlıyoruz ve daima hatırlayacağız.

Yine 28 Şubat’ın 24. yıl dönümünde ülkemizin bir daha 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat ve17- 25 Aralık, Gezi Parkı ve 15 Temmuz gibi demokrasi karşıtı günlerin yaşanmaması dileği ile bu kara günleri ‘bin yıl geçse unutmayacağımızı, unutturmayacağımızı’ ilan ediyor, bu vesile ile İslam aleminin ve yüce milletimizin mübarek 3 aylarını tebrik ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.

Anahtar Kelimeler:
M.ali Cevheri
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269