banner268

Arınç “Dimdik ayaktayız ama yedi düvel Türkiye’ye karşı birleşmiş”

22, Dönem TBMM Başkanı Arınç, Mahalli İdareler seçiminin bundan önceki Belediye seçimlere göre daha önemli hale geldiğini belirterek, bu seçimlerdeki bir başarısızlığın bunların sorgulanmasına yol açacağını, bizi zaafa uğratır diye endişe ettiği için kendisine görev bildiğini, durumdan vazife çıkarıp çalışmalara katıldığını belirterek, dimdik ayakta olduğumuzu ama yedi düvelin Türkiye’ye karşı birleşmiş olduğunu söyledi.

Ayağının tozuyla geldiği Şanlıurfa’da, ilçeye geçerek AK Parti Viranşehir İlçe Başkanlığını ziyaret eden TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, “AK Parti Şanlıurfa Milletvekilimiz Doç. Dr. Halil Özşavlı, AK Parti İl Başkanımız Bahattin Yıldız ve Yönetim Kurulu üyeleri Müslüm Tüysüz ve İbrahim Kaymaz ile birlikte Viranşehir İlçe Başkanlığımızda teşkilatımız ve halkımızla bir araya gelip sohbet ettik. Daha sonra Viranşehir Belediye Başkan adayımız Salih Ekinci ile Seçim Bürosu önünde halkımızın coşkulu katılımı ile muhteşem bir miting gerçekleştirdik. Bizleri sevgiyle karşılayan Şanlıurfalılara ve Viranşehirlilere teşekkür ediyorum” dedi.

Mahalli İdareler seçiminin bundan önceki belediye seçimlere göre daha önemli hale geldiğini belirten Arınç, “Bizi zaafa uğratır diye endişe ediyorum. Bu seçimler, bundan önceki seçimlere göre daha önemli hale gelmiş. Bir tarafta Belediye Başkanı ama bir tarafta da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin geleceği, bir tarafta Türkiye’nin Suriye’nin biraz yukarıda Ermenistan’ın aşağıda Kıbrıs’ı ile pek çok meselesi var. Avrupa Birliği ile meselelerimiz var. Mesele geliyor, Türkiye’de güçlü bir Cumhurbaşkanlığı’nın olmasına dayanıyor. Bu seçimlerdeki bir başarısızlık bunların sorgulanmasına yol açar, bizi zaafa uğratır diye endişe ediyorum. Bu yüzden kendime görev bildim, durumdan vazife çıkardım ve çalışmalara katıldım. Dimdik ayaktayız ama yedi düvel Türkiye’ye karşı birleşmiş” dedi.

“ABD Başkanı Donald Trump, Golan Tepeleri üzerinde İsrail egemenliğini tanıyan Başkanlık Kararını imzalamış. Şimdi İslam toprakları olan Golan Tepelerini ve Batı Şeria'yı İsrail'e verecekmiş. Adam sanki kendi kesesinden harcıyor. Bunların hepsine karşı çıkıyoruz. Zulme karşı Türkiye'nin sesi yükseliyor. Sesini yükselten insan kim? Türkiye'nin Cumhurbaşkanı. Onun ayağını kaydırırlarsa, onun gücünü azaltırlarsa bilesiniz ki ümmetin sesi kısılır, sahipsiz kalırız. Mazlumların sahipsiz kalmaması lazım” diyen TBMM eski Başkanlarından Bülent Arınç, kendilerinden görünen, davalarına yıllarca hizmet eden bazı kişilerin AK Partiyi yıkmak için CHP veya HDP ile bir araya gelmesinin ahlaki ve doğru olmadığını söyledi.

Çözüm süreci döneminde de terörün son bulması amacıyla kendilerinin büyük çaba sarf ettiğini hatırlatan Bülent Arınç, ancak terör örgütü ve emrindeki partinin çözüm sürecini bozduğunu ve çözüm sürecinin ardından hendekler kazıldığını hatırlatarak, “Şehirler, binalar yıkıldı, perişan oldu. Burada bizim bir kabahatimiz yok, devlete isyan etmiş, silah çekmiş, silah ve bombayı bir tarafta istiflemiş, o dönemde en modern silahları, bombaları getirmiş evlerin, sokakların içeresine yerleştirmişler. İnsanlarımız öldü, polisimiz, askerimiz şehit oldu. Bunları yapan örgütle mücadelemiz devam ediyor, edecek ve etmeli. Çünkü terör bitmedikçe, halkımıza silah çekenlere karşı onların can ve mal güvenliğini sağlamak bizim görevimizdir” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17