banner268

Türk Siyasetinin Duayeni Necmettin Cevheri hayatını kaybetti

Süleyman Demirel döneminde Turizm, Adalet, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı görevlerinde bulunan eski Başbakan Vekili Necmettin Cevheri 93 yaşında Ankara'da da hayatını kaybetti.

Yaklaşık 30 yıl Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Şanlıurfa Milletvekilli olarak görev yapan Türk siyasetinin önemli isimlerinden Necmettin Cevheri’nin vefatı sevenlerini yasa boğdu.

NECMETTİN CEVHERİ KİMDİR?

Necmettin Cevheri (30 Haziran[kaynak belirtilmeli] 1930, Şanlıurfa, Türkiye) Türk siyasetçi.

Galatasaray Lisesi ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Serbest Avukatlık, Çiftçilik, 2. (XIII.), 3. (XIV.), 4. (XV.), 5. (XVI.), 19. , 20. ve 21. Dönem Şanlıurfa Milletvekilliği ile Turizm ve Tanıtma, Adalet, Tarım ve Köyişleri, Devlet Bakanlıkları, Başbakan Vekilliği görevlerinde bulundu. Evli ve 2 çocuk babası

Babası, Hacı Ömer Cevheri Kurtuluş Savaşı'nda Urfa'nın düşman işgalinden kurtarılmasında çok önemli rol aldı. Bu sebeple Kırmızı Şeritli İstiklâl Madalyası'na hak kazandı. 1965'te Demokrat Parti’den Urfa milletvekili seçildi. Annesi Fatma Cevheri'dir. Oğlu İbrahim Cevher Cevheri 20. (XX.) Dönem Adana milletvekilliği yaptığından tarihte bir ilk olarak baba ve oğul aynı dönemlerde milletvekilliği yaptı.Yeğeni Sabahattin Cevheri XXII. ve XXIII. Dönem Şanlıurfa Milletvekilliği yaptı. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Anahtar Kelimeler:
Necmettin Cevheri
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269