banner268

Şanlıurfa’da 23 Nisan Sevinci Evlere Girdi

Salgın riski nedeniyle iki aydan fazla süredir evlerinden çıkamayan çocuklara yönelik sürpriz etkinlikler planlayan Şanlıurfa Valiliği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerini İl Milli Eğitim Müdürlüğü vasıtasıyla evlere taşıdı.


Şanlıurfa’daki farklı okullarda kayıtlı başta yetim, öksüz ve engelli çocuklar olmak üzere evleri ziyaret edilen öğrencilere, Şanlıurfa Valiliği tarafından Türk Bayrağı, bisiklet, satranç takımı ve balon gibi çeşitli hediyeler ulaştırıldı.


Öğrencilerinin evlerine giden öğretmenler, hem iki ayı aşkın süredir ayrı kalarak özledikleri öğrencileriyle hasret giderirdi hem de onlara elbise, ayakkabı gibi hediyeler verdiler.


 
Çocuklara Doğum Günü Sürprizi
Şanlıurfa genelinde 23 Nisan doğumlu ilk ve ortaöğrenim çağındaki 1284 çocuk için de doğum günü sürprizi planlandı. Çocukların kayıtlı olduğu okul öğretmenleri ve Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından gerçekleştirilen ziyaretlerle, 23 Nisan doğumlu çocuklara Türk Bayrağı, satranç takımı, oyuncak gibi çeşitli hediyeler verilerek, yeni yaşları kutlandı. 13 ilçe Kaymakamlığı tarafından düzenlenen doğum günü kutlaması için, tüm çocukların evlerine daha önceden hazırlanan doğum günü pastalarıyla giden öğretmen ve görevliler, çocuklara ömür boyu unutamayacakları anılar da hediye etmiş oldular.

Öğretmenler Eve Geldi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını evlerinde çeşitli etkinliklerle kutlayan Şanlıurfalı çocuklar, TRT Çocuk kanalında yayınlanmak üzere çektikleri videolarını beklerken, sokakta çocuk şarkıları çalarak hediyeler dağıtan bir araç sürprizi de yaşadılar.
Haliliye Belediyesinden temin ettikleri bir aracı, Türk Bayrakları ve müzik sistemiyle donatan Prof. Dr. Abdülkadir Karahan İlkokulu idareci ve öğretmenleri, okul çevresindeki mahallenin sokaklarını dolaşarak, dışarı çıkamayan çocuklara hediyeler dağıttılar. Evlerinin balkon ve pencerelerinden sarkıttıkları sepetlerle hediyelerini alan çocuklar, büyük sevinçle 23 Nisan bayramının kutladılar.

Bayram Şarkıları ve İstiklal Marşı Balkonlardan Okundu
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını ilk kez evlerinde kutlayan Şanlıurfalı çocuklar, tüm Türkiye’de olduğu gibi saat 21.00’de balkonlara çıktılar. Şanlıurfa Valiliği, belediyeler ve okullar tarafından dağıtılan Türk Bayraklarıyla balkonlarını donatan minikler, saat tam 21.00’i gösterdiğinde hep birlikte İstiklal Marşı okuyarak bayramlarını kutladılar. Çocuklarının bayramını kutlamak için evlerindeki ses sistemlerini balkonlarına kuran Şanlıurfalılar, 23 Nisan Şarkıları ve ardından İstiklal Marşı ile unutulmaz bir bayram yaşadılar.

Barış Pınarındaki Çocuklar Unutulmadı
Koronavirüs salgını nedeniyle evlerinde sıkılan çocukların bayram sevincini yaşaması adına, sosyal mesafe gözetilerek çok sayıda etkinlik organize edilirken, Barış Pınarı Harekâtıyla huzur ve güven ortamının oluştuğu Telabyad ve Resulayn’da yaşayan çocuklar da unutulmadı.
Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) koordinesinde, Barış Pınarı Bölgesinde düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, bölgede görev yapan yerel polis gücü, çocuklara yönelik etkinlikler düzenledi. 

Balonlarla süslenen, Türk ve Suriye Bayrakları asılı araçlarla çocuk şarkıları çalarak mahalleleri dolaşan polisler, salgına yönelik tedbirler alarak çocuklara hediyeler dağıttı, yüz boyama etkinlikleri yaparak bayramlarını kutladı.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfa23 Nisan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269