banner268

Şanlıurfa Valisi Erin,AMATEM ve ÇAMATEM'de incelemelerde bulundu

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, yaz aylarında yapımına başlanan Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (AMATEM) ile Çocuk ve Erken Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (ÇEMATEM) inşaatlarında incelemelerde bulundu.

Eyyübiye ilçesi eski havaalanı mevkiinde yapımına başlanan AMATEM ve ÇEMATEM inşaat alanına giderek, yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Vali Erin, kaba inşaatı tamamlanan her iki merkezin projesinin revize edilerek yatak kapasitelerinin 50’şer adet artırıldığını, inşaat çalışmalarının kısa süre içerisinde tamamlanacağını hatırlattı.

AMATEM’i 30, ÇEMATEM’i ise 15 yataklı olarak planladıklarını ancak daha sonra çevre illerden de gelen talepler doğrultusunda kapasiteleri 50’şer yatak artırmak durumunda kaldıklarını kaydeden Vali Erin, “Projemizde küçük bir revize yaptık. Bu doğrultuda inşaat çalışmalarımız kaldığı yerden devam etti. 2009 yılı sonuna kadar bir kısmını hizmete açmayı düşündüğümüz merkezimizin inşaatı, bu revize nedeniyle biraz daha uzadı. Bugün çalışmaları yerinde inceledik, yüklenici firma yetkilileri, planlanan sürede çalışmalarını tamamlayacak. Buranın hizmete girmesiyle tedavi için başka illere gitmek zorunda kalan vatandaşlarımız, büyük bir sıkıntıdan kurtulacaklar” diye konuştu.

Madde bağımlılığı ile mücadelede asıl önceliği bu illete bulaşmayı önlemeye verdiklerini kaydeden Vali Erin, Şanlıurfa’da uyuşturucu madde kullanım oranının Türkiye ortalamalarında olduğunu ancak ortaya koydukları etkin mücadele sayesinde bu oranı çok aşağıya çekmek, sıfırlamak istediklerini ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269