banner268

Şanlıurfa turizmde hedef büyüttü

12 bin yıllık tarihiyle insanlığın en eski miraslarından olan ve Şanlıurfa'da bulunan Göbeklitepe, 2019 yılına adını verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı duyuruyla, Dünya Kültür Mirası kalıcı listesinde yer alan ve Şanlıurfa’da bulunan Göbeklitepe’nin adı 2019 yılıyla bütünleştirildi ve 2019, Göbeklitepe yılı ilan edildi.

2019'un "Göbeklitepe Yılı" ilan edilmesi,Şanlıurfa'yı turizmde cazibe merkezi haline getirecek. Şanlıurfa Konukevleri Derneği Başkanı Osman Karakaş,"Göbeklitepe'de sürdürülen çalışmalarla birlikte otel ve sosyal tesis çalışmalarının da hızlanacağını, 2019'da 2 milyon turist bekliyoruz" dedi.

Yaz aylarında UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne giren Göbeklitepe, gündemden düşmüyor.2019'un 'Göbeklitepe Yılı' ilan edilmesi gözleri yeniden Şanlıurfa sınırları içindeki 12 bin yıllık arkeolojik kazı alanına çevirmiş durumda. Günde ortalama bin kişinin ziyaret ettiği Göbeklitepe'ye önümüzdeki yıl ise, özellikle yurtdışından çok sayıda turistin gelmesi bekleniyor.

Karakaş;"Bölgeye yönelik talebin artmasıyla, 2019'da yeni  yatırımlara hız verilecek" dedi. Gelişmeler, insanlığın yerleşik yaşama geçişiyle ilgili tüm bilinenleri değiştiren Göbeklitepe'nin, turizm yatırımları ile de bölgeyi ayağa kaldıracağını gösteriyor

Karakaş;"Söz konusu bölgede yakın vadede 1 milyon turist ağırlama hedefi bulunuyor. 2019'un "Göbeklitepe Yılı"ilan edilmesi ile birlikte ise, bu sayı hızlıca yukarı çıkacak. Ayrıca, bölgeye yönelik turist talebinin artmasıyla, 2019'da yeni yatırımların hayata geçmesine neden olacak" dedi.  dedi.

Göbeklitepe sayesinde Güney Doğu'da artması beklenen yabancı turist sayısının, turizm gelirlerinin önemli ölçüde artarak bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacak ifadesini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17