banner268

Şanlıurfa Ceza İnfaz Kurumları Resim ve El Sanatları Sergisi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonu’nda ‘Şanlıurfa Ceza İnfaz Kurumları Resim ve El Sanatları Sergisi’ açıldı. Şanlıurfa bulunan kapalı ve açık cezaevlerindeki mahkûmların yaptığı resim, el işi, filografi, tespih ve bakır tabloları sergilendi.

Serginin açılışını yapan Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, “Şanlıurfa’da 3 kapalı 2 açık olmak üzere 5 tane cezaevimiz var. Cezaevlerimiz son 15-20 yıldır işleyen bir organizma bir şehir gibi. Aynı zamanda üretime katkı sunmak için çeşitli faaliyetlerde bulunmaktalar.

İş kolları ve eğitim faaliyetlerimiz var. Cezaevindeki mahkûmlarımızın resim becerisi, el işi becerisinin olduğu sergiyi 5 cezaevinin katılımıyla açacağız. Hem kendi bilgi ve becerilerini ortaya çıkarmak hem tekrar dışarı çıktıkları zaman topluma faydalı birey olmalarını sağlamak amacıyla bu tür faaliyetleri bütün cezaevlerinde yapıyoruz ve Şanlıurfa’da da bir örneğini sergiliyoruz. Cezaevindeki mahkûmlarımıza da bu becerilerinden ve katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269