banner268

Özyavuz'dan İsrail ve PKK'ya Güneydoğu Resti

Ticaret Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2024 yılı bütçeleri görüşülürken Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) bütçesi üzerine MHP Grubu adına TBMM Genel Kurulunda konuşan MHP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz, Türkiye'nin 22 iline göz diken İsrail'e ve onlarla eş zamanlı hareket eden terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı DEM Milletvekillerine meydan okuduğu konuşmasında, Türkiye'nin toprakları üzerine hesap yapan şer odaklarının heveslerini kursaklarında bıraktı.   

İSRAİL İLE EŞ ZAMANLI HAREKETE GEÇEN PKK'NIN SİYASİ UZANTILARININ TBMM'DEKİ SÖYLEMLERİ

Gazze'ye saldıran İsrail'in nihai hedefinin Türkiye olduğunu gören MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin 22 ilini de kapsayacak şekilde tüm Ortadoğu'yu ateşe atacak bir savaşın fitilini ateşleyen İsrail'i durdurmak adına peş peşe hamleler yapmıştı. Bahçeli'nin esas hedefi, Türkiye'nin güvenliğini tehdit eden ABD'nin BOP planını çöpe atmaktı. 

Neydi o proje? ABD bir asır önce planladığı Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında Irak, Suriye, İran ve Türkiye'den koparılacak toprakların birleştirilmesiyle oluşturulacak olan bir terör devleti konusunda; terör örgütü PKK'ya ''Büyük Kürdistan'' İsrail'e ise ''Büyük İsrail'' hayalini kurdurtmuştu. Bu hayal kapsamında işbirliği yapan İsrail ve PKK, hayallerini gerçekleştirmek için iki buçuk ay önce eş zamanlı harekete geçti. İsrail, Hristiyanlık ve Museviliğin tahrif edilmiş kaynaklarındaki hurafelere dayanarak ''Tanrı'yı Kıyamete Zorlamak'' adına planladıkları Armageddon savaş oyunlarını devreye sokarak Gazze'ye saldırırken, İsrail ile eş zamanlı harekete geçen terör örgütü PKK'nın siyasi uzantıları, her zaman yaptıkları TBMM'deki Sözde Kürdistan tartışmalarına hız vermişti.

PKK'nın siyasi uzantısı HEDEP yeni adıyla DEM Milletvekilleri, TBMM'de yaptıkları konuşmalarında; Türkiye'nin Suriye'deki varlığını işgalcilik olarak tanımlama, terörle mücadelede başarılı işlere imza atan İHA ve SİHA'ları hedef alma, Güneydoğu'da görev yapan Uzman Çavuş ve Güvenlik Korucularını hedef alma, Güneydoğu Bölgesini Sözde Kürdistan olarak tanımlama, Meclis kürsüsünde Kürtçe konuşma gibi stratejilerinin detaylarını gündeme getirdiler. Son olarak ise; TBMM'de bütçe görüşmeleri yapılırken Türkiye'nin Nükleer Enerji Santrali kurma çalışmalarını hedef alan DEM Milletvekilleri, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş aşamasında ve sonrasında Devlete başkaldıran Seyid Rıza ve Şeyh Said gibi hainleri kutsamaya çalıştılar.

MHP'Lİ İBRAHİM ÖZYAVUZ'DAN İSRAİL VE İŞ BİRLİKÇİSİ PKK'YA NET CEVAP

Türkiye'nin en uzun soluklu projesi olan Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP); ABD, İsrail ve işbirlikçisi PKK'nın hiç istemediği bir projeydi. İsrail ile eş zamanlı hareket eden terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı DEM Milletvekillerinin TBMM'de yapılan bütçe görüşmelerinde Sözde Kürdistan tartışmalarına hız verdiği ortamda; GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı bütçesi üzerine konuşan MHP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz, Arzımevut yani vadedilmiş topraklar hayalleriyle Türkiye'nin toprakları üzerinde hesap yapan İsrail ile iş birlikçisi terör örgütü PKK'nın tüm hesaplarını; aynı bölgede daha çok üretim yaparak ve gelişmeyi sağlayarak bozduklarını belirterek, Türk Milletinin ve Devletinin topraklarına sahip çıkmaya devam edeceğini söyledi.

MHP'Lİ İBRAHİM ÖZYAVUZ'UN TBMM'DE YAPTIĞI KONUŞMANIN TAMAMI 

Malumunuz olduğu üzere, 1989 yılında kurulan GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının temel amacı Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan illerin hızlıca kalkındırılması, kalkınma için gerekli olan alan ve sektörlere ilişkin planlama çalışmaları ve yatırımların yapılması, bölge halkının her bakımdan gelişmişlik düzeyinin artırılması, tüm bunların etkin şekilde yürütülebilmesi için kurum ve kuruluşlar arasında iş birliğinin sağlanmasıdır. Cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı projesi olan GAP bugüne kadar hazırlanan bölgesel kalkınma planları içerisinde en etkili ve en verimli olanıdır.

GAP Güneydoğu Anadolu Bölgesi illeri olan Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak'ı kapsayan bir alanda uygulanmaktadır. GAP gibi bir projenin Türkiye'nin diğer coğrafi bölgelerinden ziyade özellikle bu bölgede uygulanmasının temelinde bölgenin sahip olduğu bazı özelliklerin de yattığı söylenebilir. Türkiye'nin sıcak ve kurak bölgelerinden biri olan GAP bölgesi Türkiye için hayati öneme sahiptir. Harran, Suruç, Ceylanpınar ve Mardin ovaları Türkiye'deki sulanabilir arazinin yüzde 20'sini ve ülkenin enerji potansiyelinin yaklaşık yüzde 30'unu bölgeden oluşturmaktadır. Ülkemizin ilk, dünyanın da sayılı bölgesel kalkınma projelerinden biri olan Güneydoğu Anadolu Projesi, otuz dördüncü yılını geride bırakmıştır. GAP bölgesi, otuz dört yıllık birikimiyle suyun yüzyıllardır taşıdığı bereket, zenginlik ve refahtan payını almaya devam edecektir. GAP idaresi döneminde tarım, sanayi, enerji, çevre, kültür turizm ve sosyal yaşam gibi alanlarda önemli ölçüde gelişmeler yaşanmaktadır, inanıyorum ki GAP bölgesi önümüzdeki yıllar içerisinde dünyaya örnek teşkil edecektir.

GAP bölgesi yatırımlarının ülke içindeki payı 2003-2022 dönemi içerisinde yüzde 14'lerin üzerine kadar çıkmıştır. GAP'la beraber artan iş imkanları daha yüksek bir yaşam standardı oluşturmaktadır. Erken safhalarında Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin su ve toprak kaynaklarını geliştirmek, Fırat ve Dicle havzasında sulama yapmak ve hidroelektrik enerji üretmek için 22 baraj, 19 hidroelektrik santrali ve çeşitli sulama yatırımlarının yapılmasını kapsayan proje, yıllar içerisinde yapılan değişikliklerle çok sektörlü, sürdürülebilir, insani kalkınmaya dayalı entegre bir bölgesel kalkınma projesine dönüştürülmüştür. Bölgenin kültürel, turistik ve ekonomik anlamda daha ileriye gitmesi için milletimizin desteğiyle Cumhur İttifakı olarak yolumuza devam edeceğiz, milletimizin beklentisi de bu yöndedir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin ayrılmaz bir parçası olan, muazzam bir aidiyet duygusuna sahip olan bölge insanımız, GAP projesinin kazanımları ve ilgili anlardaki yatırımlarından son derece memnuniyet duymaktadır. Bin yıldır bu topraklarda beraber üzülüp, beraber sevinen; ülküleri, hevesleri, heyecanları al bayrakla buluşan kadim toprakların kadim milleti içerideki iş birlikçiler ve dışarıdaki şer odaklarına karşı en güzel cevabı üreterek ve gelişerek vermeye devam edecektir. Ayrıca, arzımevut yani vadedilmiş topraklar hayalleriyle topraklarımız üzerinden hesap yapan herkes şunu bilmelidir ki Anadolu'daki bin yıllık tarihî varlığımızla bu topraklara sahip çıkmaya, güçlü olmaya, Türk ve İslam âlemine umut olup yaralarına merhem olmaya devam edeceğiz.  

Sözlerime son verirken saygının ve hoşgörünün hâkim olduğu, ülkemiz ve milletimiz adına atılacak her adımda mutabakatın olduğu bir Gazi Meclis temennisiyle 2024 yılı bütçemizin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyor, sizleri ve aziz milletimizi saygıyla selamlıyorum.

Anahtar Kelimeler:
MhpIbrahim özyavuz
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269