banner268

Özdemir "Yenilenmeye, öğrenmeye çalışıyorum"

Müzik yaşamına 19 yaşında TRT’de başlayan, 1992 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü’ne girerek müzik eğitimine akademik yön veren, Yurttan Sesler Korosu’nda yer alan, Şanlıurfa’nın geleneksel müziğine yoğunlaşmasıyla birlikte, tüm yöre ve tavır özelliklerini de yakından tanıyan, MEB’e bağlı okullarda müzik öğretmenliği yapan, Türk Müziği Devlet Konservatuarı’nda Yüksek Lisansını tamamlayan, halen TRT İstanbul Radyosunun kadrolu ses sanatçısı olan Münevver Özdemir www.urfagap.com'un konuğu oldu.

Özdemir "TRT derleme projesi başlattı. Sanatçıları kendi yörelerine bu önemli çalışma için gönderdi. Anadolu’nun çeşitli illerinde derleme projeleri devam ediyor. Bizde Şanlıurfa ayağındayız. Mahalli sanatçılarımızı burada ağırlıyoruz. 100’e yakın türkü, hoyrat ve gazel derledik. Çok kıymetli bir çalışma. Güzel sonuçlar alacağımızı düşünüyorum.Maalesef insanlar artık sanatı, sanatın her dalını ticarete çevirme peşindeler. Bir şeyler öğrenme, kendilerini geliştirme, sanata yön verme ya da ülkeye hizmet etme gibi kavramların artık içi boşaltıldı. İnsanların gözünde değeri kalmadı.

Şanlıurfa benim yurdum. Adı geçince gönlüm sızlıyor. Vatanım. Ülkemiz çok güzel. Ben bu ülkeye aşığım. İstanbul’da doğmama rağmen gurbet sızısıyla yaşıyorum. Her gözümü açtığım gün Şanlıurfa basınını takip ediyorum. Şanlıurfa’da ne oldu, ne bitti burada yaşayan biri gibi onları öğrenmeye gayret ediyorum. Burada yaşam benim için başka bir sevda.’’dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269