banner262

BAŞKAN YALÇINKAYA DESTEKLİYOR AKÇAKALELİ KADINLAR ÜRETİYOR

Kadınların istidama katılımını sağlamak amacıyla Kadın, Spor ve Aktivite Merkezi’nin açılmasına öncülük eden Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, merkeze giderek kursiyerlerle bir araya geldi.

Kurs verilen sınıfları gezen Başkan Yalçınkaya, kursiyerler tarafından hazırlanan el emeği göz nuru ürünleri inceledi. Başkan Yalçınkaya, eğitmenlerden de çalışmalar ve kurslar hakkında bilgi aldı.

Ziyarete dair yaptığı açıklamada hedeflerinin ihracat olduğuna dikkat çeken Başkan Yalçınkaya “Destek merkezini hibelerle ayağa kaldırdık. Burada çok büyük bir imkan oluşturduk. Vatandaşlarımız ve Suriyeli kardeşlerimiz burada müştereken el sanatları üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Hedef, işsiz durumda olan genç kardeşlerimizi sahaya çekmek. İş alanları oluşturmak ve üretim yapmak. Bu ürettiklerini de dünya pazarına, Türkiye pazarlarına inşallah hepsini pazarlayacağız. Akçakale’ye hem buradaki kardeşlerimize imkan sağlayacağız. Bu gayretle çalışıyoruz. Akçakale’ye hayırlı olsun” dedi.

Kursiyerler de Başkan Yalçınkaya’ya kendilerine sağladığı imkanlardan dolayı teşekkür etti.

Öte yandan merkezde filografi, telaryum, el sanatları, resim, dikiş nakış, kuaför eğitimi ile okuma-yazma ve Kuran-ı Kerim kursları veriliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17