banner268

BAŞKAN EKİNCİ İMAR SORUNU İLE İLGİLİ MÜTEAHHİTLERİ BİLGİLENDİRDİ

Viranşehir Belediyesi Meclis toplantı salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına, Belediye Başkanı Salih Ekinci, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu üyesi Mehmet Kete, Viranşehir Belediye Meclisi Komisyon üyesi Vecdi Özkan, Belediye Meclis üyeleri, Viranşehir Belediyesi İmar ve şehircilik Müdürü Nuri Çiftçi, Müteahhitler ve Teknik Elemanlar katıldı.


Katılımlarından dolayı müteahhit ve teknik elemanlara teşekkür eden Başkan Ekinci, Daha önceki dönemde Kamu Kurum ve Kuruluşların görüşleri alınmadığı gerekçesiyle 2019 yılında mahkeme kararı ile imar planının iptal edildiğini hatırlatarak, göreve geldikten sonra bu sorunu çözmek için Viranşehir Ankara yolunda adeta mekik dokuduğunu söyledi.


Sorunun çözülmesi için büyük bir çaba sarf ettiği anlatan Başkan Ekinci, son günlerde ‘ İmar Planı 1 Yıl daha ertelendi’ söylentilerinin kesinlikle gerçeği yansıtmadığının altını çizdi.


İmar planı sorununda yapılan girişimler sonucu yüzüp yüzüp kuyruğa geldiklerini ifade eden Ekinci, Vatandaşlardan çok kısa bir süre daha zaman istedi.


Büyükşehir Belediyesi tarafından 1/5000 nazım imar planının onaylanıp askıya çıkarıldığına dikkat çeken Başkan Ekinci, İtiraz ve değerlendirme sürecini beklediklerini belirtti. 


1/5000 nazım imar planı sonucunu beklemeden 1/1000 imar planını onaylayıp askıya çıkaramayacaklarını ifade eden Başkan Ekinci, hedeflerinin kangrenleşen sorunu kökten çözmek olduğunu kaydetti.
Çıkan söylentilere kesinlikle itibar edilmemesi gerektiğini sözlerine ekleyen Ekinci, sorunun kökten çözülmesi için sürecin en az bir en çok üç ay daha zaman alacağını söyledi.
Başkan Ekinci, Yapılan bilgilendirme toplantısının ardından Müteahhit ve teknik elemanlarının sorularını cevapladı.
Yaklaşık 1 Saat 30 dakika süren toplantı, katılımcılara yapılan tatlı ikramından sonra sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17