banner268

Ayhan,Akçakale'nin Çehresini Değiştiren Projeleri Tanıttı.

Sınır ötesi operasyonlara değinen Ayhan Belediye Başkanlığına dair hayalini de açıkladı. Ayhan ‘’Savaştan sonrada inanın ki en muzdarip olduğumuz konu işsizlik. Herkes geldiği zaman iş talep ediyor. Belli bir seviyeye kadar iş imkanı verebiliyorsun. Ama inşallah temennimiz o ki savaş biter, sınır kapımız açılırsa bizde güzel bir şekilde insanımız orda su satarak bile geçimini saplayabilir. Sadece Akçakale’yi beslemeyecek, buradan Urfa’yı da besleyecek. Maraş’ı da, Diyarbakır, Antep, Mardin tüm çevre illeri besleyecek şekilde. Dediğimiz gibi yanı başımızda bulunan terör koridoru kurulmak istenen malum Amerikan’nın, Avrupa’nın Türkiye’ye karşı olduğu bir çalışma. Allah’a şükür bu şimdi biraz püskürtüldü. En kısa sürede inşallah sınırda temizlenecek ve Cerablus’ta, Afrin’de uygulanan sistem burada da inşallah Rakka’ya kadar uygulanacak ve gelecekte ki hayalimiz de Rakka Belediye Başkanı olmak inşallah’ dedi.


Gazetecilerin sorusu üzerine Akçakale'deki Suriye nüfusundan dolayı ekstra bir destek almadıklarını ifade eden Ayhan, "Belediyeler nüfusa dayalı, yani nüfus sayımına göre para o şeklide geliyor. Yine aynı şekilde diyelim ki Haliliye Belediyesi ne alıyorsa, bizde aynı şekilde alıyoruz. Nüfus bazında alıyoruz. Onun haricinde hiçbir destek yok. Yaptığımız bütün projelerin çoğu da kredi çekerek, şu anda kredisini ödeyerek yapıyoruz. Kredi çekmeden de hizmet yapmak da kolay olmuyor. Ama ekstra mülteciler için ek bir gelirimiz yok. Biz hiçbir hibe almadık. İller bankasından gelen para dışında ne hiçbir yerden hibe aldık, sadece iller bankasından borçlanarak yaptığımız kreş, belediye merkezi borçlanarak yaptık. İnşallah seçime kadar borcun yüzde 60-70’i ödenmiş şekilde geleceğiz" " sözlerine yer verdi. 


Akçakale'deki yol sorunu ve Büyükşehir'in Akçakale'de çalışmadığı yönündeki iddialara da yanıt veren Ayhan, "Ceylanpınar yolu inşallah kısa sürede bitecek. Buradan Celanpınar’a 40 dk’da yetişmiş olacağız, Mardin’e 1 saatte yetişmiş olacağız. Suruç yolunun ihalesi de verildi karayollarına. Direkt buradan Suruç’a, Antep’e gidilecek. Burası içinde proje yapılıyor. Burası tarım bölgesi sağlı sollu yollar geliştiriliyor. Biçerdöverler, traktörler yavaş gittiğinden dolayı kazalara sebebiyet veriyor. Onun için projede yeni yollar yapılıyor biçerdöver, traktörler için. İkinci bir soru Büyükşehir Akçakale’de çalışmıyor, bana göre yanlış. Büyükşehir Akçakale’de çalışıyor, Siverek’e çalışıyor. Merkeze belki biraz fazla çalışıyordur, ama bilindiği gibi önce merkezlerin toparlanması lazım ondan sonra kırsal" dedi. 


Birden fazla evlilik ile ilgili olarak da soruyu yanıtlayan Ayhan, "Bana göre bakabileceğin kadar çocuk yapmak. Şimdi çok evlilik dersen ben kuma çocuğuyum. Benim babam da çok evli, ben karşıyım. Fazla evliliklere karşıyım. Ama Cumhurbaşkanımız diyor en az 3, şimdi diyor en az 4 ama üstünü söylemiyor. Biz 30 kardeşiz memnunum. Ama 30 kardeş dediğimiz zaman benim kız kardeşlerim bile üniversite mezunu olanlar var. yapabilen, bakabilen, fazla evlilik demiyorum ben karşıyım ama yapsın. 3, 4, 5, 6, 7, 10 yapsın. Geleceği düşünerek yapsın" sözlerini kullandı. 

İlçede meydanlarla ilgili de soruya yanıt veren Ayhan, "Bizim vakfın bir yeri var, tam petrollerin olduğu bölgede. Büyükşehir ile birlikte çalışıyoruz, onun yapabilirsek meydan tam merkezde yapmayı düşünüyoruz. Türkiye’de bizim eksiğimiz şu önce yerleşiyoruz sonra imar çiziyoruz. Avrupa gibi veya komünist ülkeler gibi imarı yapıp ondan sonra yerleşim olsaydı bugün bu sıkıntıları yaşamazdık. Ama yeni açtığımız imarların hepsinde meydan alanı bırakıyoruz" diyerek sözlerine son verdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269