banner268

Aydınlık,elektrik kesintilerini Meclis'e taşıdı.

Şanlıurfa’nın elektrik sorununu dile getiren Aydınlık, “Sayın milletvekilleri ben sizlere Şanlıurfa’nın elektrik sorunundan bahsetmek istiyorum. Urfa’da günde 4-5 saat elektrik kesiliyor. Bu nedenle günde yüzlerce çamaşır makinesi, buzdolabı, televizyon yanıyor” diyerek Şanlıurfa’da günlük yaşanan elektrik kesintilerine tepki gösterdi.

Yaşanan sıkıntılar nedeniyle bilgi almak üzere DEDAŞ İl Müdürlüğü’ne gittiğini dile getiren Aydınlık, DEDAŞ İl Müdürü’nün 2015’te ihale alınırken yıllık 100 milyon TL yatırım koşuluyla imza atıldığını kendisine aktardığını ifade etti.

Sözleşmede yer alan yıllık 100 milyon TL’nin bugün yetmediğinin altını çizen Aydınlık, “Şanlıurfa’nın elektrik sıkıntısının çözülmesi için ya sözleşme yenilenecek, yatırım miktarı arttırılacak ya da devlet el atacak çünkü bugün 100 milyon TL ile bir köyün bile alt yapısıyapılamıyor” diyerek sözlerine devam etti.

Urfa’da elektrik sorunu nedeniyle sanayici ve imalatçının ciddi sıkıntılar yaşadığını söyleyen Aydınlık, “ Urfa’da günde 4-5 sefer elektrik kesiliyor. Sanayici ve imalatçı elektrik kesintisi nedeniyle üretim yapamıyor, elemanını 8 saat yerine 4-5 saat anca çalıştırabiliyor. Bu noktadasanayici ve imalatçımız çek ve senetlerini nasıl ödeyebilir? Çiftçi zaten pamuk, mısır ekemez duruma geldi. Bir kuyuya 200-250 bin TL fatura geliyor. Danıştay 10. Dairesi’nin desteklemelere bloke konulamaz kararı varken desteklemelerine bloke koyuluyor, kendisine sormadan banka hesabından parası alınıyor. Bu çiftçi, bu imalatçı, bu sanayici nasıl üretimyapsın?” diyerek tepki gösterdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17