banner268

Koca "çocuklarınızı mutlaka aşılatın”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, göç nedeniyle özellikle Avrupa’da ciddi kızamık vakaları görüldüğünü belirterek, bunun Türkiye’ye de yansımaları olduğunu söyledi.

“Kızamıkla ilgili sorun bölgesel ve Avrupa’da son dönem giderek artıyor. Türkiye’nin de etkilendiği bir durum. Aşı reddi kavramı üzerinde fazla durularak yer yer aşının yaptırılamayacağı algısını da vermiş oluyoruz. Bu yaklaşım doğru değil. Türkiye’de görülen vaka sayısı içinde aşı reddi olanların oranı çok düşük. 2018’de Avrupa’da DSÖ’nün de açıkladığı 82 bin 560 kızamık vakası görüldü. Bizde bu kadar artış söz konusu olmadı. Özellikle göç ve benzeri birçok faktör var. Kuzey Amerika’da, Asya’da artış büyük, hatta Japonya’da geçen yıl sıfırken bu yıl 172 vaka görüldü. Biz koruyucu halk sağlığı boyutu ile bebekleri iyi aşıladığımız için bu oranda bir artış söz konusu değil. Dünyada devlet gücü ile bu kadar yaygın aşılama yapan (13 hastalığa karşı) tek ülkeyiz. Bunun dışında özellikle bölgemizde Yunanistan’da, Gürcistan’da, Ukrayna’da salgınlar var. Bu salgın bize de ulaşmasın diye Gürcistan ile protokol imzaladık. Komşumuza 100 bin doz kızamık, kızamıkçık, kabakulak aşısı veriyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17