banner268

Dünya Sigarayı Bırakma Gününde Urfa’da Bir İlk daha

Programa il Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt Büyükşehir Belediyesi daire başkanı Ekrem Ayaz Yeşilay şube başkanı Muharrem Çelik şube müdürleri okul müdürleri öğretmenler Veliler ve öğrenciler ile basın mensupları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan program Yeşilay Şanlıurfa şube başkanı Muharrem Çelik'in konuşmaları ile devam etti.

Şube başkanı Muharrem Çelik 9 Şubat ın önemine değindi, Çelik Yeşilay genel merkezi ile sağlık bakanlığı işbirliği içerisinde bırakabilirsin adlı mobil programının telefonlara ve tabletlere ücretsiz indirebileceğini söyledi.

Türkiye'de ve Urfa'da bir ilk olan ilkokul ortaokul ve lise öğrencileri arasında ödüllü mektup yarışmasının ilimizden ilk defa düzenledikleri için de çok mutlu olduklarını söyledi. Başkan Muharrem Çelik bağımlılıklarla ilgili her zaman kendisine destek veren Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’e il milli eğitim müdürü Fevzi Kurt’a Büyükşehir Belediye başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e teşekkür etti.

Daha sonra konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt, Milli Eğitim olarak öğrencilerimizin sağlıklı, sıhhatli sportif olmaları için her türlü çalışmalarını yapmaktayız söyleyerek bu mektup yarışmasının da onlardan biri olduğunu belirtti. Müdür Fevzi Kurt Şanlıurfa valiliği bağımlılıklarla aktif mücadele projesi kapsamında Yeşilay Şanlıurfa şubesi ve Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile düzenlenen geleceğiniz için bırak mektup yarışmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Müdür Fevzi Kurt amacımız burada çocuklarımızı hem eğitmek hem de zararlı alışkanlıklar konusunda kendilerini korumalarını öğretmektir diyerek yarışmaya destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Zeynel Abidin Beyazgül'e Yeşilay şube başkanı Muharrem Çelik beye teşekkür etti.

Müdür Fevzi Kurt 9 Şubat dünya sigarayı bırakma günü dolayısıyla Urfa’daki tüm okullarda bugün eşgüdümlü olarak Psikolojik Danışman ve Rehber öğretmenler eşliğinde okullarda tütün ve tütün mamüllerinin zararları ile ilgili seminerler düzenlediğini söyleyerek bu konuda da psikolojik danışman ve rehber öğretmenlere teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi daire başkanı Ekrem Ayaz başkan Zeynel Abidin Beyazgül’ün selamlarını gençlere ileterek Büyükşehir olarak sosyal sorumluluk projeleri kapsamında insan bazlı çalışmaların önemsediğini başkanın bu tür çalışmalara sürekli destek verdiğini ve bundan sonra da destek vereceğini söyledi. Bu yarışmanın Urfa gençliği için çok anlamlı ve önemli olduğunu söyleyen daire başkanı Ekrem Ayaz emeği geçen herkese teşekkür etti. Program küller başına tiyatro oyunu, Urfa ahengi müzik dinletisi, yeşilay tanıtım filmi ile devam ettikten sonra ödül törenine geçildi. İlkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde derece alanlara tablet, bisiklet, dijital kol saati ödülleri verildi. Öğrencilerin öğretmenlerine ve jüri üyelerine de ayrıca plaket verilerek program iyi dilek ve güzel temennilerle bitirildi.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaYeşilay
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269