banner262

“Kızılay dünyadaki mazlumların umudu haline gelmiştir”

“Bilindiği gibi; Mehmetçiğe yardım amacıyla kurulan Kızılay, kuruluşundan bugüne kadar Mehmetçiğin görev aldığı her cephede yerini almıştır” diyen Şanlıurfa Kızılay Şube Başkanı Opr.Dr.Ahmet İnan, “1. Dünya Savaşında ve Kurtuluş Savaşında her cephede Mehmetçik ile yan yana olan Kızılay, Cumhuriyetin kurulması ile birlikte çalışmalarını toplumsal alana kaydırmış, ülkemizin yaşadığı her afette milletinin yanında olmuştur” dedi.

Türk Kızılay’ı, dünyanın en büyük insani yardım cemiyetleri arasında yer almaktadır

Kurulduğu 11 Haziran 1868 tarihinden bu yana ihtiyaç duyulan her durumda insan acısını dindirmek için gönüllü olarak çalışan Kızılay 155 yaşına girdiğini hatırlatan, Şanlıurfa Kızılay Şube Başkanı Opr.Dr.Ahmet İnan, “Bilindiği gibi; bir gurup hekim tarafından 154 yıl önce ‘Osmanlı Hasta ve Yaralı Askerlere Yardım’ gayesi ile kurulan Türk Kızılay, kuruluş yıldönümünün onurunu yaşıyor. 1877 yılında ‘Osmanlı Halil-i Ahmer Cemiyeti’, 1923 yılında ‘Türkiye Hilal-i Ahmer Cemiyeti’ ve 1935 yılında ‘Türkiye Kızılay Cemiyeti’ adını alan Türk Kızılay’ı, bugün için dünyanın en büyük insani yardım cemiyetleri arasında yer almaktadır. Yardım denince aklımıza gelen hemen her konuda Kızılay’ımıza desteklerini esirgemeyen bağışçılarımıza, yardımseverlerimize tekrar tekrar teşekkür ediyor, Kızılay’ımızın 155. Yılını tebrik ediyoruz. Nice 155 yıllara” diye konuştu.

Kızılay olarak her zaman ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yaralarını sarmayı ilke edindik

“Hilvan ilçemizde bizlerde Kızılay olarak her zaman muhtaç sahibi vatandaşlarımızın yaralarını sarmayı ilke edindik bizlere müracaat eden her vatandaşımızın ihtiyaçlarını karşılamak için gece gündüz demeden vatandaşlarınızın yanındayız” diyen Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesi Kızılay Şube Başkanı Abdülkadir Karacabey ise, “Gönüllüler tarafından kurulan ve bugün de çalışmalarını gönüllülerin ve bağışçıların verdiği destek ile yürüten Türk Kızılay, ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra her yıl dünyada 80’e yakın ülkede milletimizin iyilik bayrağını dalgalandırmaktadır. Ülkemizin kan ihtiyacının neredeyse tamamını gönüllü kan bağışçılarından alarak hastanelere ulaştıran Kızılay, milyonlarca hasta ve yaralının hayata tutunmasını sağlamaktadır. Ülke çapında işlettiği hastaneler, tıp merkezleri, aşevleri, gençlik kampları, huzurevleriyle milyonlarca ihtiyaç sahibine hayırseverlerin iyilik ellerini ulaştıran Kızılay, çeşitli coğrafyalarda bulunan 19 daimi delegasyonu ile dünyadaki mazlumların da umudu haline gelmiştir. Bizler Kızılay olarak her zaman ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yaralarını sarmayı ilke edindik. İhtiyaç sahibi her vatandaşımızın ihtiyaçlarını karşılamak için gece gündüz demeden vatandaşlarınızın yanında oluyoruz” diyerek 155. yıl dönümünün Kızılay ailesine hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaKızılay
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17