banner268

Et fiyatlar el yakacak!

yerli malın karkas etinin kilosu 30 liradan satılırken, bu etler kasap tezgahlarına geldiğinde kilosu 45 liradan vatandaşlara sunuluyor. Son 1,5 ayda 5 lira artan et fiyatların böyle gitmesi durumunda Ramazan’da etin kilosunun 50 liraya çıkacağını ifadekasaplar, Et ve Süt Kurumundan alınan ithal mallardan yüzde 25 oranında kemik çıktığını, yerli ve yabancı malın karkas et kilosunun 30 liraya denk geldiğini iddia ettiler.

Et fiyatlarındaki yükselişin devam etmesi durumunda vatandaşların et yeme konusunda sıkıntıya düşebileceğinin altını çizen kasaplar, “1 hafta önce karkas etin kilosunu 26,5 TL’den alırken, şu anda 30 liradan alıyoruz. Bu, kasaplar için maliyetin 37 TL’ye çıkması demektir. Böyle olunca da ete 4-5 lira zam geldi. Bu da gidişatın iyi olmadığını gösterir. Bunun en büyük sebebi besicilerdir. Besiciler, Ramazan ayını fırsat bilmeye çalışıyor olabilir. Et fiyatlarının yükselmesinde kasaplara suç buluyorlar. Besiciler zam yaptığı için biz de ete zam yapmak zorunda kalıyoruz. Besiciler, yem fiyatlarının artmasını ve doların yükselmesini bahane gösteriyor. Durum bizden kaynaklı değil. Ama Ramazan’a 15 gün kala ete son 1,5 ayda 5 lira zam geldiyse, böyle giderse Ramazan’da etin kilosunu 50 liradan aşağıya satamayacağız gibime geliyor. Şu anda kıymanın kilosu 40 liradan, kuşbaşı etin kilosu da 45 liradan satılıyor. Durum böyle olunca, gözüken o ki üst gelir grubu vatandaşlarımızın dışındakiler bu Ramazan’da et yiyemeyecek” şeklinde konuştular.

Anahtar Kelimeler:
EtPiyasa
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17