banner268

Emniyet'ten Bayram Tedbirleri

Bayram sevincimizin üzüntüye dönüşmemesi, vatandaşlarımızın huzurlu ve güvenli bir şekilde yolculuk yapabilmelerini temin etmek için Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü olarak Kurban Bayramı süresince trafik kazalarının önlenmesine yönelik gerekli tedbirler alınmıştır. Bu kapsamda;

  • Drone ile havadan trafik denetimleri yapılacaktır.
  • Trafik ekibi sayısı artırılarak hız ihlali, emniyet kemeri kullanma, cep telefonu kullanımı vb. ihlallere karşı trafik denetimlerine ağırlık verilerek, sürücülere trafik kurallarına uymaları yönünde bilgilendirmeler yapılacaktır.
  • Hız ihlallerinin önlenmesi amacıyla farklı noktalarda sabit ve çevirmeli olarak radar denetimleri yapılacaktır.
  • Toplu taşıma yapan araçlar üzerinde sivil personel görevlendirilecek, şoförlerin araç sürme sürelerine uyup uymadıkları ve hız ihlalinde bulunup bulunmadıkları kontrol edilecektir.
  • Araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde trafik denetimleri artırılacaktır.
  • Özellikle şehirlerarası toplu taşıma araçları, tur otobüsleri ve mevsimlik işçi taşıyan araçlar üzerinde denetimlerimiz artırılacaktır. Şehirlerarası toplu taşıma yapan araç sürücülerinin 02.00/08.00 saatleri arasında uygulama noktalarında durdurularak gerekli kontroller yapılacak bu esnada 20 dakika sürücünün dinlendirilmesi sağlanacaktır.
  • Vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi ve duyarlılıklarının arttırılması için ilimizin değişik alanlarına afişler asılarak, bilgilendirme amaçlı broşür dağıtımı yapılacaktır.
  • Yaz mevsimi trafik tedbirleri kapsamında bayram süresince jandarma ile müşterek denetimler yapılacaktır.
  • Yaşam tünelinde bayram öncesi ve sonrasında bilgilendirme çalışmaları yapılacaktır.

Sürücülerimizin hız limitlerine, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları ile trafikte nezaket ve saygı kuralları içinde sürüş gerçekleştirmeleri neticesinde bayram sevincimizi üzüntüye dönüştüren trafik kazalarının meydana gelmemesi en büyük temennimizdir.

Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269