banner268

Elektrikte kayıp kaçak oranı yüzde son 5 yılda yüzde 25'ten yüzde 15'e geriledi.

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen, Türkiye'de elektrikte kayıp kaçak oranının son 5 yılda yüzde 25'ten yüzde 15 seviyesine gerilediğini belirtti. Çeçen, elektrik sektöründeki gelişmeler ve ELDER'in yeni dönem faaliyetlerine ilişkin değerlendirmede bulundu.Abonelere kendilerini daha iyi anlatmak için müşteri hizmetlerine ağırlık verdiklerini aktaran Çeçen, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının ortaya koyduğu müşteri memnuniyeti çalışmaları doğrultusunda şeffaf bir süreç yürüttüklerini söyledi.
Çeçen, elektrik dağıtım şirketlerinin 2020'ye kadar altyapı hizmetlerini geliştirmek amacıyla 18 milyar lira yatırım yapmaları gerektiğini ifade ederek, "Bu, kamu dönemine göre 3-3,5 kat daha fazla yatırım anlamına geliyor. Bunu da yatırımcılar olarak biz finanse ediyoruz. Bu yatırımları iki buçuk yıl içinde tamamlama düşüncemiz var" diye konuştu.
Elektrik dağıtım şirketlerinin geçen yıl 3,5 milyar lira yatırım yapma yükümlülüğü olduğunu anımsatan Çeçen, "Biz, 3.7 milyar lira şebeke yatırımı yaptık. Kamulaştırma bedelleri gibi doğrudan yatırım unsurları olmayan hususlarla birlikte 4.3 milyar lira yatırım gerçekleştirdik. Bu parayı yatırım olarak yaptık, 10 yılda geri alacağız" ifadelerini kullandı.
Çeçen, Vangölü dağıtım bölgesindeki pilot uygulamayla sayaçların uzaktan takip edildiğini böylece kaçak kullanım oranının yüzde 65'ten yüzde 15'e düşürüldüğünü belirterek, bu uygulamanın tüm bölgeye yaygınlaştırılması için çalışmaların devam ettiğini anlattı.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaEnerji
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269