banner268

Cevheri "11 Nisan 1920 Şanlıurfa’nın Kurtuluş Destanı"

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali CEVHERİ Şanlıurfa’nın Kurtuluşunun 103. yılı vesilesi ile yaptığı Basın Açıklamasında;

Birçok kültür ve medeniyete ev sahipliği yapmış, Göbeklitepe ve Balıklıgöl başta olmak üzere birçok değeri içinde barındıran Şanlıurfa, yalnızca ülkemizin değil, bölgemizin tarih, kültür ve medeniyet açısından merkezlerinden biridir. Dolayısıyla, tarihimiz ve geçmişimizi yer yönü ile bilmemiz, anlamamız ve belki en önemlisi gelecek nesillerimize doğru aktarmamız gerekmektedir.

Bundan tam 103 yıl önce milletimizi esaret altına alabileceğini sanan gafiller, çeşitli planlarla vatanımızı işgale ve bunu milletimize kabul ettirmeye kalkışmıştı. Tarihte devletsiz ve vatansız yaşamamış bu millet, kendisine vurulmak istenen prangaları, her birini rahmetle ve minnetle andığımız 12’ler öncülüğünde, Kürdüyle, Türküyle, Arabıyla, şehirlisi, esnafı ve aşiretiyle bir araya gelerek, ‘Ya İstiklal, Ya Ölüm’  kararı ile Şanlıurfa’yı düşmandan temizlemiştir. Öyle ki bu temizlik, vatanın diğer köşelerinin temizlenmesine ve kurtuluşuna da ilham olmuştur. Bunun için 11 Nisan 1920 yalnızca Şanlıurfa’nın kurtuluşu değil, aynı zamanda işgale karşı direnişin adeta ilk habercisi olmuştur. Bu temiz vatanı kirli çizmeleri ile kirletmeye cüret eden düşmanlara Şanlıurfalı büyüklerimiz geren cevabı vermiş olup, bu mücadele ilelebet unutulmayacaktır.

Bugün 103. yılını kutladığımız, ‘Şanlıurfa’mızın Kurtuluşu’ vesilesi ile tüm şehitlerimizi ve ahirete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm milletimize ve hemşerilerimize saygı ve selamlarımı sunuyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269