banner268

Bağlı "Bizim düşmanlığımız sadece zalimleredir.” Diyen bir milletin tarihinde soykırım olmaz, olamaz.

Dr.M.Selim Bağlısosyal medya hesabından yaptığı açıklamada;

“Bizim düşmanlığımız sadece zalimleredir.” Diyen bir milletin tarihinde soykırım olmaz, olamaz.

Ermeni siyasi ve dini liderler bir kumar oynadılar ve kaybettiler. Bugün ise insanlığa karşı işledikleri bu suçun faturasını bu millete kestirmek istemektedirler. Kurduğunuz lobiler ile şayet tüm dünyayı dahi aldatsanız hakikatleri gizleyemez tarihi değiştiremezsiniz.

Ağrı’dan Urfa ve Antep’e kadar sürgün gelen yüzbinlerce kadın, yaşlı ve çocuğun ızdırabını dinleyerek büyüdüm. Peki bu insanlara karşı kim bu muameleyi yaptı? Bu insanlar Müslüman oldukları için mi kimse bu zulümden bahsetmez.

Sözüm ona bugün çıkıp Kürtleri temsil ettiğini iddia eden bazı çevreler Ermeni komitacıların 1914-17 arası katlettiği Ve tehcir ettiği sayısı 1 milyonu aşkın Müslüman Kürt’ten hiç bahsetmezler.

Bugün sadece Kars, Erzurum, Muş, Van ve Bitlis’in kırsal bölgelerinde yaşayan yaşlı dede ve ninelerimizden Ermeni Komitecilerin katliamını dinleyerek Osmanlı Hükümeti tarafından alınan tehcir kararının ne kadar yerinde olduğu anlaşılmaktadır.

Tebası oldukları meşru devlete karşı savaş halinde iken düşman orduları ile işbirliğine girip iki milyonu bulan sivil müslüman ahaliyi katlettiklerinden dolayı Osmanlı Hükümeti aynı katliamların tekrar etmemesi için tehcir kararı almak zorunda kalmıştır.

Vilayet-i Sitte’nin hiç bir yerinde çoğunluğa sahip olmadıkları halde Trabzon’dan Urfa’ya çizilecek bir hattın doğusunda müstakil bir Ermenistan kurabilmek için o bölgede meskun müslüman ahaliye karşı açıkça soykırıma girişmişlerdir.

Bu Aziz millet Balkanlar’da devraldığı tüm kimliklerin üzerinde bir fanus gibi bulunup muhafaza etmiş, fethettiği arazi sınırlarını dahi beş asır aynen koruyan bir devlet geleneğine sahiptir.

1914-17 yılları arasında Şark-i Anadolu’da başta Van olmak üzere bir çok şehirde Ermeni Komiteciler tarafından Müslüman olan Türk ve Kürt tebaya karşı soykırım suçu işlenmiştir.

Fakat ne hazindir ki yine Balkanlar’da modern dünyanın gözü önünde 20. Yy başlarında o coğrafyada ki soydaşlarımıza sistematik bir soykırım uygulanmıştır.

Anahtar Kelimeler:
Dr.m.selim Bağlı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17