banner268

Viranşehir OSB'ye 8.2 Milyon Tl'lik yatırım

Viranşehir Organize Sanayi Bölgesi tarafından Karacadağ Kalkınma Ajansına sunulan “Organize Sanayi Bölgesi Elektrik, Kanalizasyon ve Yağmursuyu Altyapısının Kurulması Projesi” ile  "Viranşehir OSB Hazır Giyim Sektörüne Anahtar Teslimi Fabrika Yapımı Projesi"nin sözleşmeleri imzalandı. Viranşehir Kaymakamlığı Toplantı Salonunda düzenlenen imza törenine İlçe Kaymakamı Ömer Dereci, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Meral ve İlçe Belediye Başkanı Salih Ekinci ile basın mensupları katıldı.

Törende bir konuşma yapan Kaymakam Ömer Dereci, 8.2 Milyon TL bütçeli projelerin Viranşehir'e ekonomik ve istihdam alanlarında çok büyük katkılar saylayacağını kaydetti. Viranşehir OSB'de iki yıl boyunca yürütülen altyapı çalışmalarına Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın destek sunduğunun ifade eden Dereci, sözleşmesini imzalayacakları altyapı projesinin hayata geçmesi ile Viranşehir OSB'nin modern bir yapıya kavuşacağını söyledi. Sayın Dereci bir diğer proje olan tekstil fabrikasının 300 kişiye istihdam sağlayacağını ve Viranşehir OSB'de hazır giyim sektöründeki yatırımların da önünü açacağını sözlerine ekledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü Koordinasyonunda çalışmalarını sürdüren Karacadağ Kalkınma Ajansı, Viranşehir ilçesinde sanayinin gelişimi amacıyla Cazibe Merkezleri Destekleme Programı (CMDP) kapsamında 6.8 Milyon TL’lik destek sağlayacak.

Destekler sayesinde İlçede 300 kişiye yeni istihdam sağlayacak anahtar teslim tekstil fabrikası kurulacak. Viranşehir Organize Sanayi Bölgesi’nin altyapı sorunları çözüme kavuşacak. Viranşehir Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nün Karacadağ Kalkınma Ajansı’na sunduğu “Organize Sanayi Bölgesi Elektrik, Kanalizasyon ve Yağmursuyu Altyapısının Kurulması Projesi” kapsamında aralarında elektrik, iletişim, atık suyun bulunduğu altyapı yatırımları gerçekleştirilecek. Ajansımızın sağladığı 4 milyon TL’lik kaynağın yanı sıra müdürlüğünün 1 Milyon TL’lik eş finansmanıyla birlikte toplam 5 Milyon TL’lik kaynak ilçede sanayinin gelişimine katkı sağlayacak. Proje kapsamında yapılan çalışmalar sayesinde Viranşehir OSB’nin altyapısının güçlendirilmesi, yatırım ortamının iyileşmesi ile OSB’de yeni yatırımların gelmesi ve istihdam oranlarının artması hedefleniyor. Öte yandan yine Viranşehir Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nün Karacadağ Kalkınma Ajansı’na sunduğu Viranşehir OSB Hazır Giyim Sektörüne Anahtar Teslimi Fabrika Yapımı Projesi sayesinde 300 kişiye yeni istihdam doğacak. Karacadağ Kalkınma Ajansı 2.8 Milyon TL, OSB Müdürlüğün ise 400 Bin TL eş finansmanıyla kurulacak tekstil fabrikası 6 ayda tamamlanması planlanıyor. 4 bin metrekarelik alan üzerinde OSB alanında kurulacak mesleki beceri eğitim kurslarından sertifika almaya hak kazanan 300 kişi istihdam edilecek.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaOsbViranşehir
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269