banner262

ŞUTSO HEYETİ’NİN İSTANBUL PROGRAMI, 5 ETKİNLİĞİN ARDINDAN SONA ERDİ

Meclis Başkanı Ahmet Altun, Meclis Başkan Yardımcıları Vedat Polat, Kemal Süt, Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mehmet Yetim, Selçuk Karakuş, ŞUTSO Viranşehir Temsilcisi Ömer Yazmacı, Karacadağ Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Yunus Çolak’ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 60 kişilik Heyet, İstanbul Programında, FOTEG Istanbul 2022 Fuarı Ziyareti, “Şanlıurfa Tanıtım Günleri Açılış Töreni ve Stant ziyaretleri, Back to Realverse: Göbeklitepe Sergisi ziyareti, İstanbul Ticaret Odası ziyareti ile İstanbul Sanayi Odası Ortak Meclis Toplantısı gerçekleştirdi.

ŞUTSO Heyeti, ilk olarak FOTEG Istanbul 2022 Fuarını Ziyaret Etti

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Meclis Başkanı Ahmet Altun, Meclis Başkan Yardımcıları Vedat Polat, Kemal Süt, Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mehmet Yetim, Selçuk Karakuş, ŞUTSO Viranşehir Temsilcisi Ömer Yazmacı ile Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri’nden oluşan heyet, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti projesi olarak finanse edilen, 29 katılımcı, 90 ziyaretçi ülke’nin yer aldığı İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen FOTEG Istanbul 2022 15.Gıda İşleme Teknolojileri Uluslararası İhtisas Fuarı’nı ziyaret etti. Fuarda, ilimizde üretim gerçekleştiren Egebant firması standı da ziyaret edildi.

ŞUTSO Heyeti, Şanlıurfa Tanıtım Günleri Açılış Töreninde Yer Aldı

ŞUTSO Heyeti’nin ikinci programı, Şanlıurfa Tanıtım Günleri programının resmi açılışı oldu. Heyet daha sonra, ŞUTSO standına gelen, Şanlıurfa yöresel ürünlerini yakından görmek ve tanımak isteyen ziyaretçilerle yakından ilgilendi.

ŞUTSO Heyeti, Back to Realverse: Göbeklitepe Sergisi’ni Ziyaret Etti

ŞUTSO Heyet’nin üçüncü programı, Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerindeki, Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında Galataport O2 Sergi Salonu’nda ortağı olduğumuz Şanlıurfa Turizmi Geliştirme AŞ'nin düzenlediği Back to Realverse:Göbeklitepe Sergisi’ni, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile birlikte ziyaret etti.

ŞUTSO Heyeti, İstanbul Ticaret Odası’nı Ziyaret Etti

ŞUTSO heyeti daha sonra, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı DR. İsrafil Kuralay ve Meclis Üyelerine bir ziyaret gerçekleştirdi. İki oda arasındaki işbirliği imkânlarının ele alındığı toplantıda, Karacadağ Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Yunus Çolak, ilimizin mevcut yatırım fırsatları ve teşvik unsurlarıyla ilgili detaylı bir sunum yaptı.

İstanbul Sanayi Odası ve ŞUTSO Ortak Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Meclis Başkanı Ahmet Altun, Meclis Başkan Yardımcıları Vedat Polat, Kemal Süt, Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mehmet Yetim, Selçuk Karakuş, ŞUTSO Viranşehir Temsilcisi Ömer Yazmacı ile Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri’nden oluşan heyet, İstanbul Sanayi Odası Meclis Başkanı Zeynep Okyay Bodur ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın iştirakiyle “Nitelikli Kalkınmaya Dönük Sürdürülebilir Sanayi Politikaları" gündemiyle Fazıl Zobu Meclis Salonu’nda düzenlenen, İstanbul Sanayi Odası ve ŞUTSO Ortak Meclis Toplantısına katıldı.

Toplantıda, İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay: “Nitelikli kalkınmaya dönük sürdürülebilir sanayi politikaları en önemli gündemimiz. Buna yönelik iki oda arasındaki iş birliği ve istişarenin oldukça kıymetli olduğunu düşünüyorum.” İfadelerini kullandı.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan: “Bölgenin kalkınması için o topraklardaki her metre kareyi en verimli şekilde kullanmamız gerekiyor. Hem bugün hem de gelecek adına anlamlı iş modelleriyle, bilgi ve tecrübelerimizle bir araya gelmeliyiz." Dedi.

ŞUTSO Meclis Başkanı Ahmet Altun: “İSO Meclisine misafir olmak bizler için çok önemli, kendimizi şehrimizde gibi hissettik. Urfa turizm, tarım ve sanayi alanında gelişmeye başladı, yatırım alanında tecrübelerinizden faydalanmak istiyoruz.” diyerek destek talebinde bulundu.

ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek: “İSO, Türkiye kalkınması için çalışan oldukça güçlü bir kurum. Doğru yatırımlarla dünya pazarına girebilmemiz için İSO’nun tecrübesine ihtiyacımız var.” diyerek destek talebini yineledi. Başkan Peltek ayrıca, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’a ŞUTSO Fahri Başkanlığı vermek istediklerini belirtti. Toplantının sonunda, Karacadağ Kalkınma Ajansı Yatırım destek Ofisi Koordinatörü Yunus Çolak, ilimizin mevcut yatırım fırsatları ve teşvik unsurları hakkında detaylı bir sunum yaptı. Soruları da cevaplayan Yunus Çolak, ilimizin yatırım anlamında cazibe merkezi olduğunu ifade etti.

Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, “Oldukça Verimli Bir Program Oldu”

Şanlıurfa Tanıtım Günleri programının ardından bir değerlendirme yapan ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, İstanbul Programımız oldukça verimli geçti. İlimizin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamak, işbirliği ve güç birliği gerçekleştirerek, ortak akılla hareket etmek, medeniyetin başkenti ve Türkiye'nin kadim kenti Şanlıurfa’mızın kültürel ve yöresel ögelerinin tanıtımına destek olmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonda, ilimizi en iyi şekilde temsil ettiğimize inanıyorum. İnşallah, çalışmalarımız maksadına ulaşacaktır. Ayrıca; Heyet olarak bizleri misafir eden İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın İsrafil Kuralay ve Meclis Üyelerine, İstanbul Sanayi Odası Meclis Başkanı Sayın Zeynep Okyay Bodur ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Erdal Bahçıvan ve Meclis Üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaŞutsoIstanbul
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17