banner268

Başkan Kaya,Borsalar Konsey toplantısına katıldı.

Toplantıda koronavirüs salgınının ülke ekonomisi üzerindeki olumsuz etkisine karşı alınmış olan ve alınması planlanan tedbirler konuşuldu. Hibe ve desteklemeler, hazine arazilerinin tarıma kazandırılması, mevsimlik işçilerin durumu ve tarımsal istihdam konferansın gündem maddelerini oluşturdu. 

Bakan Pakdemirli, söylentilere itibar edilmemesini; vakaların kesinlikle milletten saklanmadığını vurgulayarak başladığı konuşmasına, bakanlığın salgın için aldığı önlemleri anlatarak devam etti. Türkiye’nin un ihracatında dünya çapında ilk sırada, makarna ihracatında ise ikinci sırada olduğunu belirten bakan Pakdemirli, hububat ve bakliyatta da yeteri kadar stoka sahip olduklarını belirtti. Toplantıda İşsiz kalanların tarım sektöründe çalışmaları hususunda çalışmalar yapıldığı açıklandı. Yaklaşık 330.000 mevsimlik işçinin sağlık kontrolleri, ulaşımları ve konaklamaları ile ilgili tedbirlerin alınmış olduğu, bunun yanı sıra sokağa çıkma yasağından muaf tutulmaları ile ilgili bir çalışma yapıldığını belirtti. 

Bakandan söz alan Başkan Kaya, ekonomik döngüde üreticiden yana saf tutulması gerektiğini belirterek Şanlıurfa’nın sorunlarını dile getirdi. Konuşması sırasında 21 ildeki yazlık ekim yapılabilecek arazilerde tohum desteği projesine Şanlıurfa’nın de dahil edilmesinin elzem olduğuna vurgu yaptı. Pamuk üretim alanlarındaki düşüşe işaret eden Kaya, lisanslı pamuk depolarının mevzuatının pamuk üreticisi ve çırçır işletmeleri için lisanslı depo desteğinden yararlanamama noktasında olumsuzluk yarattığını bu nedenle de yenilenmesini ve tekstil üretiminin bir kolu olan çırçır işletmelerinin mücbir sebep kapsamına alınmasını talep etti. 

Bakan notlarını alarak ‘’Pamuk mutlaka üretilmesi gereken bir ürün. Pamukla ilgili desteğin artmasıyla ilgili aksiyon alacağız.’’ dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17