banner268

Şanlıurfa Tarım İş Aracıları Eğitimi

Çocuk hakları ve çocuk işçiliği, yasal sorumluluklar ve iş sağlığı güvenliğikonularında eğitim verildi.

AB tarafından finanse edilen "Mevsimlik TarımdaÇocuk İşçiliğinin Önlenmesi Projesi", Ferrero tarafından finanse edilen "MevsimlikTarımda Fındık Hasadında Çocuk İşçiliğinin En Kötü Biçimlerinin Sona Erdirilmesi"ve CAOBISCO tarafından finanse edilen "Türkiye’deki Mevsimlik FındıkTarımında En Kötü Biçimdeki Çocuk İşçiliğinin Sona Erdirilmesine YönelikKapsamlı Model Projesi" kapsamında düzenlenen eğitimler ile mevsimlik tarımdaçocuk işçiliğinin önlenmesi konusunda önemli rolü olan tarım iş aracılarınınfarkındalıklarının artırılması sağlandı.

Üç proje kapsamında, mevsimlik tarımyapılan bölgelerde ve göç veren illerde çocuk işçiliğinin önlenmesi için izlemefaaliyetleri gerçekleştirilmektedir. Çocuk işçiliğini ortadan kaldırmaya yönelikpolitikaların savunulması amacıyla çocuk ve aile eğitimleri, izleme faaliyetleri veeğitime erişim imkanlarının iyileştirilmesi için toplam 21 ilde çalışmalaryürütülmeye devam ediliyor. 

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaTarım
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269