banner268

Kredi burs ücretleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'ne katıldı. Burada konuşan Erdoğan, ilk olarak yeni akademik yılı dolayısıyla başarılar diledi.

Türk Yüksek Öğrenim sisteminin bugün çok ileri bir sistemde olduğunu söyleyen Erdoğan, "Artık ülkemizin sınırlarını da aşan kapasiteye ulaştık. Ülkemizde faaliyet gösteren 205 yüksek öğrenim kurumumuzda 7 milyon 611 bin öğrencimiz bulunuyor. Geçen hafta Almanya'daydım, sordum, 'üniversitelerinizde ne kadar öğrenci var' diye. Aldığım cevap, '3 milyon'. Bizden nüfusları daha fazla. Fakat şu anda onların üniversitelerindeki  öğrenci sayısı 3 milyon bizde ise 8 milyona yakın. Bizde dünyadaki ilk 500'ün içerisine tabi 2 üniversite değil bu üniversitelerin sayısını çok daha arttırmamız lazım. Onun için ben hocalarımdan özellikle bunu istirham ediyorum, biraz daha gayret. İnşallah bu ilk 500'ün içerisine çok sayıda üniversitelerimizle girelim" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversiteli öğrenci sayısındaki artışa dikkat çekerek, "Üniversite mezunu öğrenci veya çalışandaki artış bizim dünyamızdaki yerimizi güçlendirmeye devam  edecektir. Yarın bugünden daha güçlü olacağız, buna inanıyorum" diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dershane sisteminin tamamen kaldırıldığını belirterek, hedefin öğrencilerin okullarındaki dersleri dışında herhangi bir kurumdan veya kişiden özel destek almadan üniversiteye girebileceği bir sistemi kurmak olduğunu vurguladı.

"ÖĞRENCİLERE BURS MÜJDESİ" 

Yurtlarda yatak kapasitesinin 640 bini bulduğunu belirten Erdoğan, "İsteyen herkese kredi, burs veriyoruz. Fakat bir sıkıntımız var. Nedense öğrencilerimiz hep burs istiyor. Krediye pek yaklaşmıyorlar, neden yaklaşmıyorsun krediye. Kredinin de sana sağladığı ayrı avantajlar var. İş bulduktan sonra bunlar faizsiz bir şekilde geri ödenecek olan adeta bir burstur. Şimdi buradan öğrencilerimize bir müjde vermek istiyoruz. Önümüzdeki eğitim öğretim yılı için kredi burs miktarını lisansta 500 liraya, yüksek lisansta bin liraya, doktorada ise bin 500 liraya yükseltme kararı aldık. Bu rakam biz göreve geldiğimizde 45 liraydı. Yurtlarımızda kalan öğrencilerimize verdiğimiz beslenme yardımını da günlük 8 liraya yükselttik. Görüldüğü gibi eğitim öğretim konusunda pek çok meseleyi çözdük. Bundan sonra kaliteye odaklanmamız gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Anahtar Kelimeler:
CumhurbaşkanıKrediBurs
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269