banner268

Oramiral Vural Bayazıt Son Yolculuğuna Uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede 86 yaşında vefat eden 15’inci Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Vural Bayazıt için 1’inci Ordu Komutanlığında askeri cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve 1’inci Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever ile katıldı. 

Saygı duruşu sonrasında Bayazıt’ın özgeçmişinin okunduğu törende konuşan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Oramiral Bayazıt’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.

Asker bir aileden gelen merhum Bayazıt’ın 47 yıl boyunca onurla taşıdığı şerefli üniformasıyla Deniz Kuvvetlerine ve ülkesine unutulmaz eserler bıraktığını ifade eden Oramiral Özbal, modern bir deniz kuvvetlerine sahip olma yolunda atılan ilk adımlarda da payı bulunan Oramiral Bayazıt’ın milli gemi inşa sanayinin geliştirilmesi yönünde de önemli çalışmaları başlattığını belirtti.

Ormairal Bayazıt’ın gerçekleştirilmesini emrettiği değişim ve gelişmelerin Türk Deniz Kuvvetlerinin bugünkü seviyesine gelmesinde önemli rol oynadığını dile getiren Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özbal, merhum Komutan’ın askerlik ve hizmet anlayışının yanı sıra yardımsever kişiliğiyle de kalplerde derin izler bıraktığını vurguladı.


“Aziz Türk milleti, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri çok değerli Komutanımızı asla unutmayacak, eşsiz hizmetlerini ve bıraktığı eserleri daima şükranla anacaktır” diyen Oramiral Özbal, Bayazıt Ailesi’ne başsağlığı dileklerini iletti.

Katafalkın önünden yapılan saygı geçişi sonrasında cenaze aracına konulan naaş, Ordu Karargahı’ndan Selimiye Camii’ne nakledildi. Bakan Akar ve TSK Komuta Kademesi tören öncesi ve sonrasında merhum Bayazıt’ın eşi Kanat, kızları Nilden ve Meltem ile yakınlarına taziye dileklerini iletti.

Yeşilçam’da Ömercik filmleriyle tanınan ve 61 yaşında hayatını kaybeden Ömer Dönmez için de Selimiye Camii’nde cenaze namazı kılındı. Bakan Akar da merhum Oramiral Bayazıt’ın cenaze töreni sonrası Yeşilçam’ın ünlü ismi Ömer Dönmez’in ailesinin yanına giderek başsağlığı dileklerini iletti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269