banner268

Şanlıurfa Ticaret Borsası Urfa Peynirini Tescilletti

Daha önce Urfa Sade yağı üzerinde çalışmalar yaparak coğrafi işaretini alan Şanlıurfa Ticaret Borsası, Urfa’ya ait ekonomik kazanç sağlayabilecek ürünlerin markalaşması için çalışmalarını sürdürüyor.

6769 sayılı Sınai Mülkiyet kanunu kapsamında tescili yapılan Urfa Peyniri, coğrafi işaretli ile Türkiye ve Dünya pazarında lezzeti, kalitesi ve menşei korunarak yer alacak.   

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, ‘’ Şanlıurfa binlerce yıllık kültürü ile tüm dünya için her daim çekim merkezi olmuştur. Bizlere düşen Urfa’nın değerlerine sahip çıkarak bunların Urfa ekonomisine geri dönüşünü sağlayabilmektir. Daha önce sade yağımızı tescilleyerek bunun farklı adlarla satışınım önüne geçmeyi ve Urfa’ya ait ürünlerin ve tabii dolayısıyla Urfa’nın dünya çapında markalaşmasını amaçlamıştık. Şimdi de peynirimizin coğrafi işareti alındı. Urfa peyniri artık tüm pazarlarda kendi ismiyle var olacak. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyor, Urfamıza hayırlı olmasını diliyorum.’’ diye konuştu.    

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaŞUTB
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17