banner262

KARAKÖPRÜ’DE TARİH GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesine bağlı Sayburç kırsal mahallesinde ilçesinde bir evin altında ve bahçesinde Neolitik Çağ’a ait ören yeri keşfedildi. Kazı çalışmalarına başlanan tarihi alanda incelemeler devam ederken, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli Sayburç Mahallesindeki kazı çalışmalarını yerinde inceleyerek bilgi aldı.

Başkan Baydilli’ye ziyarette Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Ahmet Kaytan ve Harran Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdullah Ekinci eşlik etti.

Başkan Baydilli Kazı Başkanı Doç. Dr. Eylem Özdoğan’dan çalışmalarla ve ortaya çıkan eserlerin dönemiyle ilgili bilgi aldı.

Keşfedilen tarihi alanın Şanlıurfa ve Karaköprü için çok önemli olduğunu ve heyecan oluşturduğunu kaydeden Başkan Baydilli, "Sayburç kırsal mahallemizde ortaya çıkan Neolitik Çağa ait olduğu düşünülen ören yerinin kazı alanını inceleyerek Kazı Başkanı Doç. Dr. Eylem Özdoğan hocamızdan ören yeriyle ilgili bilgi aldık. Buradaki çalışmalardan önce bakanlığımızla ve üniversitemizle temaslarımız oldu, ortaklaşa çalışma içerisinde olduk.

Tabi ilçemizde böyle bir tarihi alanın bulunması bizi gerçekten çok heyecanlandırdı ve mutlu etti. Kazı çalışmaları bitince çok ses getirecek önemli bir buluş olacağını düşünüyorum. İlçemize, Şanlıurfa’ya ve ülkemize hayırlı olsun” diye konuştu.

Kazı başkanı Doç. Dr. Eylem Özdoğan liderliğinde devam eden kazı çalışmalarında özellikle Neolitik çağa ait bilgilere ulaşılabileceği tahmin ediliyor

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaKaraköprü
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17