banner268

BAŞKAN PELTEK “ENGELLİ BİREYLER, KEYFİ UYGULAMALARI HAK ETMİYOR”

Sektörel sorunların ve çözüm önerilerinin istişare edildiği toplantının ardından bir açıklama yapan Başkan İ.Halil Peltek: “Meslek Komitelerimizden bize ulaşan, engelli bireylerimizin yaşadığı problemlerin çözümü için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Engelli bireyler keyfi uygulamaları hak etmiyor. Biz toplum olarak birlikte, güçlüyüz.” dedi.

Başkan Peltek açıklamasına şöyle devam etti: “Bugün, 8. ve 23. Meslek Komitesi Üyelerimizle bir araya gelerek sektörel sorunları ve çözüm önerileri hakkında istişarede bulunduk. Yaptığımız toplantıda, meslek komitelerimizden bizlere özellikle engelli bireyleri mağdur eden uygulamalar olduğu iletildi. Hastanelerde engelli vatandaşlar için sağlık kurulu randevusunda yaşanan aksaklıklar, Rehberlik ve Araştırma Merkezleri’nin (RAM) randevu taleplerine cevap verilmemesi, RAM’larda 20 yaş üstü engelli bireylerin eğitim haklarında yaşanan mağduriyetler, RAM’larda öğrenci değerlendirmesi yapılırken düzenlenen keyfi ve objektiflikten uzak raporlamalar ve bu raporlarla engelli bireylerin mağdur edilmesi, ilimizdeki grup eğitimlerinin yeterli düzeyde olmaması gibi problemlerin çözümü için elimizden ne geliyorsa yapacağız.

Öyle keyfi uygulama yapmak olmaz. Hele ki bu sağlık konusuysa ve engelli bireylerin direkt sosyal hayatlarına etki edecek bir durumsa, buna müdahalede bulunmak hepimizin asli görevidir. Engelli bireylerin başkalarına ihtiyaç duymadan yaşamını sürdürebilmeleri için, eğitim ve sağlık konuları üzerinde ciddiyetle durmalıyız. Evet, bizler öncelikle birer engelli adayı olduğumuz gerçeğini unutmamalıyız. Biz toplum olarak birlikte, güçlüyüz.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaŞutso
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17