banner268

Önen “Malazgirt ruhu her zaman yol göstericimiz olacaktır”

Türkiye Cumhuriyeti Malazgirt ruhuyla sağlam temeller üzerinde yükselmiştir

Büyük Selçuklu Devletinin 2. Hükümdarı Sultan Alparslan’ı ve bu kutlu yolda hayatlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle andıklarını belirten ÇHC Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi; aziz milletimizin kaderini değiştiren, tarihin akışına yeni bir yön veren, Anadolu'da asırlar boyunca devam edecek olan kardeşlik, hoşgörü ve dayanışmaya dayalı bir medeniyetin ilk adımı olan Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümünü canı gönülden kutluyoruz. Malazgirt Zaferi, aziz milletimizin kaderini değiştiren, dünya tarihine yön veren bir dönüm noktasıdır. Adaletli ve merhametli yönetimiyle kendisinden sonraki devlet adamlarına da örnek olan Sultan Alparslan, asırlar boyu Anadolu topraklarında egemen olan barış, hoşgörü ve sevgiyi esas alan anlayışın öncüsü olmuştur. Bu kutlu zaferle Anadolu’yu ebedi yurdumuz yapan kahraman ecdadımız, dünya tarihine damga vurmuş büyük bir medeniyet kurmuş, Türkiye Cumhuriyeti bu sağlam temeller üzerinde yükselmiştir. Kahraman ecdadımızdan aldığımız ilhamla bizler de geleceğe emin adımlarla yürürken adaleti, barışı ve hoşgörüyü her şeyin üstünde gören bir anlayışı benimsedik. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak Malazgirt ruhu her zaman yol göstericimiz olacaktır. Bu düşüncelerle Malazgirt Zaferi’nin yıldönümünde, büyük komutan Sultan Alparslan’ı ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor; Şanlıurfalı hemşehrilerimizi ve bütün vatandaşlarımı en içten duygularımla selamlıyorum” dedi.

Ay yıldızlı al bayrağımızın ebediyen göklerde dalgalanması için şanlı tarihimize sahip çıkacağız

Sultan Alparslan’ın izinde aynı topraklarda huzur ve adaletin hâkim olması için canlarını feda eden Kahraman Mehmetçiklerimizi rahmet ve minnetle andıklarını belirten Pekin Büyükelçimiz A. Emin Önen, ülkemizin ve milletimizin ebediyen hür ve bağımsız yaşaması, ay yıldızlı al bayrağımızın ebediyen göklerde dalgalanması için şanlı tarihimize sahip çıkmanın, gelecek nesillere doğru şekilde aktarılması için elimizden geleni esirgemeyeceğimizin önemine dikkat çekti.

1071’deki şanlı yürüyüşü 1922’de Dumlupınar’da büyük zaferle taçlandırdık

Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen mesajında, “Malazgirt Zaferiyle Anadolu’yu yurt edinen aziz milletimiz, İstiklal Savaşı’yla bu toprakların ebediyen yurdumuz olarak kalacağını tüm dünyaya ilan etmiş, 30 Ağustos’ta elde edilen destansı zaferle birlikte, hepimizin ortak mirası olan Cumhuriyetimizin temelleri atılmıştır. Malazgirt Zaferinin kazanıldığı ve Büyük Taaruz’un zaferle sonuçlandığı Ağustos ayının son haftasını, büyük bir gurur ve onurla Zafer Haftası olarak kutluyoruz. Tarih boyunca birlik ve beraberliğimizi yıkmaya tevessül eden her türlü girişimi, her türlü saldırıyı boşa çıkaran aziz milletimiz, 1071’de Malazgirt Zaferi’yle başlattığı şanlı yürüyüşü 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da elde ettiği büyük zaferle taçlandırmıştır. Ecdadımız bizlere vatan ve bayrak sevgisini, kahramanlık ve cesareti kutsal bir miras olarak bırakmıştır. Gelecek nesillere aktarılacak olan bu yüce hasletler, geleceğe yürüyüşümüzde her zaman yolumuzu aydınlatacak, bizleri güçlü kılacaktır. Zafer Haftası vesilesiyle, Sultan Alparslan ve Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, bütün şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle yad ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Anahtar Kelimeler:
çinEmin önenPekin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17