banner268

Önen “Fakir aileleri unutmayalım, kardeşliğimizi pekiştirelim”

30 Temmuz 2020 Cuma günü mübarek Kurban Bayramına kavuşacağımızı belirten Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen; bayramların aynı dinin, aynı inancın mensuplarını birleştiren, yüreklerini bütünleştiren, kardeşliği pekiştiren, kırgınlıkları onaran, dost, akraba ve fakirleri hatırlatan ilahi armağanlar olduğunu söyledi.

ÇHC Pekin Büyükelçisi Emin Önen, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi; gönül, geçmiş bayramlarda olduğu gibi sevdiklerimizle bir arada olmayı isterdi. Fakat tüm dünya ile birlikte ülkemizi de etkileyen Koronavirüs salgını sebebiyle, bu bayramı da her birimiz evimizde geçirmeye gayret edelim. Kurallara uyalım. Bu salgın sürecinde insanlık ailesi olarak zorlu bir imtihandan geçiyoruz. Bir süredir dünyayı kasıp kavuran ve ülkemizde de sağlığımızı doğrudan etkileyen coronavirüs illeti nedeniyle kurban kesimi ve et dağıtımının haricinde evlerimizde kalmamız hepimizin faydasına olacaktır” dedi.

ÇHC Pekin Büyükelçisi A.Emin Önen, “Bu Bayram; Rahmet Peygamberinin tarafında duranların, yeryüzünün dertleriyle hemdert olanların, dil-din ayırımı yapmadan, ırk-renk farkına aldırmadan, yardımlaşanların bayramıdır. Bu Bayram; içimizdeki hainlerin de katkıları ile başlatılan her türlü saldırıyı atlattığımız, musibeti hayra çevirdiğimiz, kendilerinden güçsüzleri ezerek muktedir olanlara, ötekilerini yok sayarak var olanlara karşı Hakk'ın yanında yer almanın bayramıdır” diyerek özellikle sınır komşumuz Suriye başta olmak üzere Arakan, Filistin, Mısır, Myanmar, Afganistan ve dünyanın her tarafında darda olan din kardeşlerimize dua edelim tavsiyesinde bulundu.

Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen; “Allah rızası için kestiğimiz kurbanın etinden yakınlarımıza ve fakirlere verelim. Hatta ülkemize ve özellikle Şanlıurfa’mıza sığınan, gönlümüzü, evlerimizi açtığımız Suriyeli kardeşlerimize de, azda olsa yine ilimizde bulunan Iraklı kardeşlerimize de kurban etinden ulaştıralım. Bayramda aile büyüklerini, akrabaları, komşuları, arkadaş ve dostları maskemizi takarak, mesafemizi koruyarak uzaktan veya telefonla da olsa hal ve hatırlarını sorup, bayramlarını kutlayalım, hürmet ve muhabbetimizi gösterelim. Darda ve sıkıntıda olan bütün kardeşlerimize dua edelim. Özellikle de coronavirüs illetinden korunmamız gerektiğini hatırlatalım” diyerek Şanlıurfalı hemşerilerimizin, dünyanın her yöresinde yaşamlarını sürdüren bütün vatandaşlarımızın ve İslam âleminin mübarek Kurban Bayramını tebrik ettiğini söyledi.

Anahtar Kelimeler:
BayramçinEmin önenPekin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269